ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείαςΦάρμακα

Ακριβά φάρμακα με έκπτωση 50%! Δείτε τα «παζάρια» υπ.Υγείας-φαρμακευτικών

Το πρώτο δείγμα φαίνεται να έχει ήδη διαφανεί από τις διαπραγματεύσεις που είναι σε εξέλιξη με 5 φαρμακευτικές εταιρείες που διαθέτουν ακριβά φάρμακα για την Ηπατίτιδα C.

Κατά τη διάρκεια συνάντησης με τους φαρμακοποιούς ο υπουργός Υγείας αποκάλυψε στους εκπροσώπους του κλάδου- όπως αναφέρουν πηγές του HealthReport.gr -πως ήδη όλα δείχνουν ότι η δαπάνη από τη συγκεκριμένη κατηγορία φαρμάκων, θα μειωθεί ακόμη και στο μισό μετά τις διαπραγματεύσεις που γίνονται με την ειδική επιτροπή του ΕΟΠΥΥ.

φαρμακα

Αντίστοιχες διαπραγματεύσεις θα επιδιωχθούν από το υπουργείο Υγείας το επόμενο διάστημα και για άλλες κατηγορίες ακριβών φαρμάκων ώστε να εξασφαλιστεί η καλύτερη δυνατή τιμή.
Μάλιστα με βάση το υπουργό Υγείας οι διαπραγματεύσεις δεν αποκλείεται να είναι κοινές και με άλλες χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου.

Εξάλλου θα πραγματοποιηθούν και αντίστοιχες συναντήσεις του Έλληνα υπουργού με τους ομολόγους του, ώστε να συζητηθεί αναλυτικά το θέμα των φαρμάκων και η χάραξη μιας κοινής τιμολογιακής πολιτικής.

Άγνωστο βέβαια παραμένει εάν τα φιλόδοξα σχέδια του υπουργείου υγείας μπορούν να εφαρμοστούν και στην πράξη, καθώς οι αγορές φαρμάκων είναι τελείως διαφορετικές από χώρα σε χώρα. Μάλιστα οι τιμές της μιας χώρας επηρεάζουν και πολλές άλλες, αφού διαμορφώνονται με βάση ένα “καλάθι” τιμών από διαφορετικά κράτη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πρόεδρος ΕΟΠΥΥ: Ακριβά φάρμακα με διαπραγμάτευση τιμής αλλά χωρίς επιστροφές!

Στα φαρμακεία 30 εκατ.ευρώ για τα φάρμακα των απόρων! Τι αλλάζει

Υπ.Υγείας: Τι αλλάζει στα ακριβά φάρμακα! Αποζημίωση με βάση το αποτέλεσμα;

Το μεγάλο «τσεκούρι» στα φάρμακα! Οι 9 στους 10 νόμους πλήττουν την τσέπη μας

Σχετικά Άρθρα

Back to top button