Επιχειρηματικά Νέα

Ακυρώθηκε η συγχώνευση της Pfizer με την Allergan!

Αλλάζουν τα επιχειρηματικά σχέδια για τις δυο φαρμακευτικές εταιρείες τη Pfizer και την Allergan σε ολόκληρο τον κόσμο καθώς με νόμο της Αμερικανικής κυβέρνησης καθίσταται μη ελκυστική και πιο δύσκολη η συγχώνευση δυο εταιριών.

Ειδικότερα η Αμερικάνικη κυβέρνηση προκειμένου να αποτρέψει τα σχέδια πολλών εταιρειών να συγχωνευθούν και στη συνέχεια να αλλάξουν έδρα για φορολογικούς λόγους, ανάτρεψε το σύστημα της αγοράς την τελευταία στιγμή.
Αποτέλεσμα είναι να ακυρωθεί η συγχώνευση της Pfizer με την Allergan που θα ενίσχυε την πρώτη με το δημοφιλές προϊόν botox.

Να σημειωθεί εδώ ότι η συγχώνευση ήταν αξίας 160 δις δολαρίων.

Σύμφωνα με το Reuters, η απόφαση αυτή αποτελεί μεγάλη νίκη της πρωτοβουλίας του αμερικανού προέδρου, Μπαράκ Ομπάμα, να σταματήσει τις συγχωνεύσεις επιχειρήσεων που γίνονται με σκοπό τη φοροαποφυγή.

Όπως μετέδωσε το πρακτορείο χθες, ο Ομπάμα χαρακτήρισε τη φοροαποφυγή «τεράστιο πρόβλημα» και κάλεσε το Κογκρέσο να αναλάβει δράση για να σταματήσει τις αμερικανικές επιχειρήσεις από συμφωνίες μεταφοράς της έδρας τους με στόχο να αποφύγουν την πληρωμή φόρων. «Αν και τα μέτρα του υπουργείου Οικονομικών θα κάνουν δυσκολότερη… την εκμετάλλευση του συγκεκριμένου παραθύρου για συμφωνίες μεταφοράς έδρας, μόνο το Κογκρέσο μπορεί να το κλείσει για τα καλά», σημείωσε ο αμερικανός πρόεδρος.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button