Πολιτική Υγείας

Ακόμα μία δράση από το Σύλλογο Ασθενών Ήπατος «Προμηθέας»

 

Καθημερινά, από τις 12:00 έως τις 18:00, εξειδικευμένος γιατρός του Νοσοκομείου «Λαϊκό» θα παρέχει δωρεάν εξέταση με τη μέθοδο Fibroscan στον χώρο του Ath Checkpoint (Πιττάκη 4, Μοναστηράκι, Αθήνα).

 
Το Fibroscan είναι μία ανώδυνη μέθοδος για ποσοτική εκτίμηση της ελαστικότητας του ήπατος που συνδέεται με τον βαθμό της ηπατικής ίνωσης, χωρίς να είναι απαραίτητο ο εξεταζόμενος να ακολουθήσει την επεμβατική μέθοδο της βιοψίας.

 
Ασθενείς που πάσχουν από χρόνια πάθηση του ήπατος, όπως χρόνια ηπατίτιδα οποιασδήποτε αιτιολογίας (B, C, αυτοάνοσο), αλκοολική ηπατίτιδα, στεατοηπατίτιδα λόγω σακχαρώδους διαβήτη και άλλων αιτιών, φαρμακευτική ηπατίτιδα και αιμοχρωμάτωση, είναι πολύ σημαντικό να ελέγχονται για την πιθανότητα ανάπτυξης ίνωσης πριν αναπτυχθεί κίρρωση του ήπατος, ούτως ώστε να λαμβάνονται άμεσα και προληπτικά τα κατάλληλα θεραπευτικά μέτρα.

 
Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της εβδομάδας πρόληψης, αλλά και σε μόνιμη βάση, το Ath Checkpoint, εκτός από την εξέταση για HIV, παρέχει τη δυνατότητα δωρεάν εξέτασης για ηπατίτιδες B και C, με τη μέθοδο του γρήγορου τεστ (rapid test), σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ασθενών Ήπατος Ελλάδος «Προμηθέας».

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button