Κορονοϊός και Αθλητισμός

Ακόμη και ισόβια!!!!

Δεν είναι λίγοι όσοι, υπό το βάρος των οικονομικών επιπτώσεων από το κλείσιμο των γυμναστηρίων, σκέπτονται να ανοίξουν εν μέσω της πανδημίας, ΚΡΥΦΑ τα προπονητήρια!!!!

ΜΗΝ ΤΟΛΜΗΣΕΤΕ

Ο πέλεκυς της Δικαιοσύνης είναι εξαιρετικό κοφτερός σ’ αυτή την περίπτωση. Αν λοιπόν σας πούμε ότι προβλέπονται ακόμη και ισόβια για μία τέτοια περίπτωση θα το τολμούσατε; Σε κάθε περίπτωση αν αποδειχθεί ότι κάποιος νόσησε από τον κορωνοϊο συνεπεία της δικής σας απόφασης να κάνετε προπόνηση στους αθλητές σας αμέσως αυτό που αντιμετωπίζετε είναι κάθειρξη (κακούργημα δηλαδή) έως 10 χρόνια.

Αν μάλιστα κάποιος αθλητής σας νοσήσει και μεταφέρει την ασθένεια στον υπερήλικα παπού ή γιαγιά του και αυτός αποβιώσει από τον κορωνοϊό τότε θα πρέπει να γνωρίζετε ότι το πιθανότερο για το υπόλοιπο της ζωής σας θα βλέπετε τον κόσμο πίσω από κάγκελα αφού σ’ αυτή την περίπτωση προβλέπονται ισόβια!

Τι ορίζει ο Ποινικός Κώδικας

Αναλυτικότερα για να κατανοήσουμε τις επιπτώσεις μίας τέτοιας κίνησης θα παραθέσουμε ως έχει το άρθρο 285 του Ποινικού Κώδικα στο οποίο ορίζεται επακριβώς:

1. Όποιος παραβιάζει τα μέτρα που έχει διατάξει ο νόμος ή η αρμόδια αρχή για να αποτραπεί η εισβολή ή η διάδοση μιας μεταδοτικής ασθένειας τιμωρείται:

α) με φυλάκιση έως τρία έτη ή χρηματική ποινή αν από την πράξη μπορεί να προκύψει κοινός κίνδυνος για ζώα.
Αυτή η περίπτωση δεν υφίσταται αφού ο κορωνοϊός δεν μεταδίδεται με τα έως τώρα δεδομένα από τους ανθρώπους στα ζώα

β) με φυλάκιση και χρηματική ποινή αν από την πράξη μπορεί να προκύψει κίνδυνος μετάδοσης της ασθένειας σε αόριστο αριθμό ανθρώπων.

Αυτό που πρέπει να γνωρίζουμε είναι ότι με αυτή τη διάταξη τιμωρείται αυτός που εξέθεσε σε κίνδυνο μετάδοσης της ασθένειας. Αυτή είναι η συνηθέστερη περίπτωση και με την πανδημία που έχει ξεσπάσει άντε να αποδείξεις ότι δεν εκτέθηκε η κοινωνία σε κίνδυνο μετάδοσης. Προσοχή η φυλάκιση μπορεί να είναι από κάποιους μήνες έως και πέντε έτη και δεν αφορά μόνο τον προπονητή ή τον σχολάρχη αλλά και τους αθλητές αλλά και τους γονείς των ανηλίκων αθλητών που θα έρθουν σε προπόνηση.

2. Αν η παραβίαση είχε ως αποτέλεσμα μεταδοθεί η ασθένεια σε ζώα, επιβάλλεται φυλάκιση τουλάχιστον τριών ετών και χρηματική ποινή, και αν είχε ως αποτέλεσμα να μεταδοθεί σε άνθρωπο, επιβάλλεται κάθειρξη έως δέκα έτη.

Αυτή η περίπτωση δεν υφίσταται αφού ο κορωνοϊός δεν μεταδίδεται με τα έως τώρα δεδομένα από τους ανθρώπους στα ζώα

3. Αν η παραβίαση είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο άλλου επιβάλλεται κάθειρξη τουλάχιστον δέκα ετών και αν προκλήθηκε ο θάνατος μεγάλου αριθμού ανθρώπων, το δικαστήριο μπορεί να επιβάλει ισόβια κάθειρξη.
Αυτή η περίπτωση που είναι και η δυσκολότερη αφορά την περίπτωση που κάποιος αθλητής κολλήσει κάποιον ασθενή από τις λεγόμενες ευπαθείς ομάδες και τούτο επιφέρει θάνατο…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πρόστιμο για όσα γυμναστήρια ανοίξουν!

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button