ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείαςΦάρμακα

Αλαλούμ με τις νέες τιμές των φαρμάκων! Τι καταγγέλλουν οι φαρμακοποιοί

Ειδικότερα στα κάγκελα είναι οι φαρμακοποιοί για τις νέες τιμές στα φάρμακα, που ενώ άλλαξαν οι φαρμακαποθήκες τους τα προμηθεύουν με τις παλαιές υψηλές τιμές.

Ειδικότερα σύμφωνα με τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο, από 10 Ιανουαρίου για 186 φάρμακα που μειώθηκαν εθελοντικά οι τιμές τους (πρόκειται κυρίως για γενόσημα που μειώθηκαν εθελοντικά οι τιμές τους), ισχύουν για τις φαρμακαποθήκες οι νέες τιμές! Δηλαδή πρέπει να δίνουν στα φαρμακεία αυτά τα φάρμακα με τις νέες μειωμένες τιμές, όπως σημειώνει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος.

Ωστόσο οι φαρμακοποιοί καταγγέλλουν: «Δυστυχώς οι φαρμακαποθήκες στην πλειονότητα τους (πλην ελαχίστων) εξακολουθούν να εφοδιάζουν τα φαρμακεία με τις παλιές υψηλές τιμές πράγμα που είναι παράνομο και αντίκειται στην πρώτη υπουργική απόφαση που αφορά αυτά τα φάρμακα.

Όπως πληροφορούμαστε η ΗΔΙΚΑ θα εφαρμόσει τις νέες λιανικές τιμές για τα φαρμακεία από 25 Ιανουαρίου, πράγμα που σημαίνει πως δεν θα μείνει για τα φαρμακεία ούτε μια μέρα για να μειώσουν το στοκ τους αν οι φαρμακαποθήκες εξακολουθούν να μην εφαρμόζουν την υπουργική απόφαση που αφορά αυτά τα φάρμακα».

Και σαν να μην έφταναν ολα αυτά, οι φαρμακοποιοί περιμένουν και αυξήσεις τιμών στα Μή Συνταγογραφούμενα Φάρμακα καθώς απελευθερώθηκαν οι τιμές τους από 1.1.2017. Διαβάστε ΕΔΩ όλο το ρεπορτάζ: “Φαρμακοποιοί: Αυξάνονται οι τιμές στα φάρμακα χωρίς συνταγή! Τι καταγγέλλουν”

Πάντως ο Πανελλήνιος φαρμακευτικός Σύλλογος εφιστά την προσοχή του κλάδου στις τιμές των φαρμάκων που προμηθεύεται από τις φαρμακαποθήκες.

Να σημειωθεί ότι για τα υπόλοιπα φάρμακα έχει δοθεί παράταση ισχύος των νέων τιμών μέχρι τις 27 Ιανουαρίου για τις αποθήκες και μέχρι τις 16 Φεβρουαρίου για τα φαρμακεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κούρεμα φαρμάκων μέχρι και το 2018! Όλη η απόφαση για τα νοσοκομειακά φάρμακα

Νέο θεσμικό πλαίσιο για τις κλινικές μελέτες φαρμάκων! Τι προβλέπει για εταιρείες και ασθενείς

Σχετικά Άρθρα

Back to top button