ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Αλλάζει ο ΕΟΠΥΥ! Έρχονται νέα πρόσωπα στο Δ.Σ

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr, το υπουργείο Υγείας έχει αποφασίσει να προχωρήσει σε αλλαγές στη σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΟΠΥΥ το οποίο σήμερα περιλαμβάνει εκπροσώπους των εργοδοτικών Οργανώσεων, των γιατρών, των Ατόμων με αναπηρία κλπ χωρίς όμως να εκπροσωπούνται οι εργαζόμενοι.

Πηγές του HealthReport.gr σημειώνουν ότι μέσα στον Οκτώβριο η ηγεσία του υπουργείου Υγείας θα προωθήσει νομοθετική ρύθμιση, βάση της οποίας στο ΔΣ του ΕΟΠΥΥ θα εκπροσωπούνται πλέον και οι εργαζόμενοι του Οργανισμού που θα έχουν δικαίωμα ψήφου, ενώ θα αλλάξει και το ρόλο του αντιπροέδρου.

Ειδικότερα η θέση του αντιπροέδρου του ΕΟΠΥΥ φαίνεται ότι ενισχύεται καθώς αποκτά δικαίωμα ψήφου μέσα στο ΔΣ κάτι που σήμερα δεν ισχύει. Με τον τρόπο αυτό φαίνεται να ενισχύεται η πολυφωνία στο Δ.Σ του Οργανισμού ενώ αλλάζουν και οι ισορροπίες.

Και αυτό διότι σήμερα οποιαδήποτε απόφαση και να προωθείται προς ψήφιση στο Δ.Σ του ΕΟΠΥΥ, στο τέλος ψηφίζεται αφού οι ισορροπίες στα πρόσωπα δεν αφήνουν περιθώρια για ουσιαστικές διαφωνίες και αντιρρήσεις.

Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας λένε πηγές του HealthReport.gr επιχειρεί με τον τρόπο αυτό να ισχυροποιήσει τη θέση του αντιπρόεδρου του ΕΟΠΥΥ όπως και των άλλων μελών του ΔΣ, προκειμένου οι αποφάσεις που λαμβάνονται να φέρουν τη σφραγίδα όλων των μελών του Δ.Σ και να μη “γέρνουν” προς τις απόψεις του εκάστοτε προέδρου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Editorial: ΕΟΠΥΥ 5 χρόνια ζωής! Από τον Βουδούρη στον Μπερσίμη

Ο νέος πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ αποκλειστικά στο HealthReport.gr! Τι λέει για γιατρούς, κουρέματα, συμβάσεις

Τι θα αλλάξει στον ΕΟΠΥΥ ο νέος πρόεδρος Σωτ.Μπερσίμης! Όλες οι λεπτομέρειες

 

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button