ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείαςΦάρμακα

Αλλάζει ο νόμος για τη δημοσιοποίηση ονομάτων των γιατρών που πάνε σε συνέδρια!

Έγκυρες πηγές του HealthReport.gr αναφέρουν ότι ήδη η ηγεσία του υπουργείου Υγείας έχει δώσει εντολή στους νομικούς του υπουργείου να βρουν τρόπο ώστε να δημοσιοποιούνται τα ονόματα των γιατρών που λαμβάνουν χορηγίες ή πηγαίνουν σε συνέδρια με φαρμακευτικές εταιρείες.

Άλλωστε ο νόμος που είχε ψηφιστεί τον Δεκέμβριο του 2014 επί υπουργίας Μάκη Βορίδη, «μπλόκαρε» μετά την απόφαση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού χαρακτήρα στην οποία είχε προσφύγει ο Ιατρικός Σύλλογος της Αθήνας. Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις λεπτομέρειες και την επιχειρηματολογία: «Ανατροπή στις φαρμακευτικές: «Μπλόκο» στη δημοσιοποίηση ονομάτων γιατρών!»

Ο προβληματισμός που επικρατεί στο υπουργείο Υγείας- αναφέρουν πηγές του HealthReport.gr – είναι πως θα ξεπεραστεί ο σκόπελος ότι τα επιστημονικά συνέδρια δε θεωρούνται προωθητική ενέργεια από τις φαρμακευτικές εταιρείες, με βάση την απόφαση της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, και συνεπώς δε θα πρέπει να δημοσιοποιούνται τα ονόματα των γιατρών που παρίστανται.

συνέδριο

Υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές έλεγαν στο HealthReport.gr ότι η δημοσιοποίηση των ονομάτων των γιατρών αποτελεί στοίχημα για την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, η οποία θέλει με κάθε τρόπο να βγουν τα ονόματα στον αέρα στο πλαίσιο της διαφάνειας στην οποία στοχεύει η κυβέρνηση, ιδιαίτερα μάλιστα όταν ο σχετικός νόμος έχει ψηφιστεί επί ΝΔ.

Βέβαια η αλλαγή του νόμου αναμένεται να διαρκέσει κάποιο χρόνο μέχρι και την ψήφισή του. Καλά γνωρίζοντες έλεγαν στο HealthReport.gr ότι θα απαιτηθούν μήνες μέχρι τη σύνταξή του και την ψήφισή του στη βουλή.

Πάντως οι φαρμακευτικές εταιρείες που επιδίωξαν να ψηφιστεί ο νόμος, θα ακολουθήσουν και την αλλαγή του.
Όπως δηλώνει στο HealthReport.gr ο πρόεδρος του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ) Πασχάλης Αποστολίδης: «Εμείς θα εφαρμόσουμε το νόμο. Θα συνταχθούμε με τις αποφάσεις της πολιτείας και θα εφαρμόσουμε το νόμο 100%».

Ο Πασχάλης Αποστολίδης
Ο Πασχάλης Αποστολίδης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έκτακτες συσκέψεις στον ΕΟΦ για τα ονόματα των γιατρών που έλαβαν χορηγίες από φαρμακευτικές!

Ανατροπή στις φαρμακευτικές: «Μπλόκο» στη δημοσιοποίηση ονομάτων γιατρών!

Στα «χέρια» της Αρχής Προστασίας Δεδομένων η δημοσιοποίηση των ονομάτων των γιατρών που πάνε σε συνέδρια!

Σχετικά Άρθρα

Back to top button