ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Αλλάζει ο τρόπος εκπαίδευσης των ειδικευόμενων γιατρών στα νοσοκομεία! Όλες οι πληροφορίες

Έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr σημειώνουν ότι ήδη έχει καταρτισθεί σχέδιο με το οποίο αλλάζει άρδην ο τρόπος με τον οποίο εκπαιδεύονται οι ειδικευόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία την περίοδο που κάνουν ειδικότητα.

Πηγές του HealthReport.gr αναφέρουν ότι το σχέδιο περιλαμβάνει αλλαγές ως προς τις υποχρεωτικές ώρες εκπαίδευσης που πρέπει να έχει κάθε νέος γιατρός, δεδομένου ότι σήμερα η εκπαίδευση γίνεται σχεδόν “άναρχα” και χωρίς να τηρούνται για όλους τους νέους γιατρούς τα ίδια δεδομένα.

Πληροφορίες του HealthReport.gr σημειώνουν πως η ηγεσία του υπουργείου Υγείας είχε αναθέσει εδώ και καιρό στο Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας (ΚΕΣΥ), να συντάξει όλες τις αλλαγές ώστε αυτές να μπορούν να εφαρμοσθούν άμεσα.

Ήδη η σχετική εισήγηση έχει παραδοθεί, λένε πληροφορίες του HealthReport.gr, και έχει γίνει αποδεκτή από την ηγεσία του υπουργείου.

Πάντως αξιοσημείωτο είναι πως σήμερα οι περισσότεροι νέοι γιατροί διαμαρτύρονται για τον τρόπο εκπαίδευσης αλλά και για τις διακρίσεις που συχνά υφίστανται κατά τη διάρκεια των χρόνων της ειδικότητας.

Εξάλλου οι ειδικευόμενοι γιατροί περισσότερο καλύπτουν τα κενά και τις ανάγκες που υπάρχουν στα νοσοκομεία παρά μαθαίνουν όσα θα έπρεπε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ειδικευόμενος γιατρός στην Ελλάδα του 2015: Απλήρωτος, με 36 ώρες εργασίας συνεχόμενες και ωρομίσθιο 2,9 ευρώ!

Αλλαγές και πάλι στο αγροτικό των γιατρών! Πότε θα γίνεται

Νέα κίνητρα στους γιατρούς για τις άγονες περιοχές! Όλες οι αλλαγές του νομοσχεδίου του υπ.Υγείας

Σχετικά Άρθρα

Back to top button