ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Αλλάζει ο τρόπος πρόσληψης των γιατρών στο ΕΣΥ! Τι ετοιμάζεται

Ένα νέο μοντέλο στις προσλήψεις των γιατρών του ΕΣΥ επεξεργάζεται η ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Πρόκειται για ένα τελείως νέο μοντέλο το οποίο θα περιλαμβάνει και αξιολόγηση πριν την πρόσληψη αναφέρουν πηγές του HealthReport.gr.

Πάντως η διαδικασία αναμένεται να απλοποιηθεί ώστε να μπορούν να καλυφθούν σε συντομότερο χρόνο οι κενές θέσεις στα νοσοκομεία τα οποία σήμερα παρουσιάζουν σοβαρές ελλείψεις.

γιατροί

Όπως διαβεβαίωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης τους εκπροσώπους των νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ), πριν από οποιαδήποτε αλλαγή θα υπάρξει διαβούλευση τόσο με την ΟΕΝΓΕ (Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών) όσο και με την ΕΙΝΑΠ (Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών-Πειραιώς).

Και νέες προσλήψεις

Το θετικό είναι πάντως πως τα επόμενα τρία χρόνια αναμένεται να γίνουν περίπου 2000 προσλήψεις μόνιμων γιατρών ετησίως, καθώς τα όποια προσκόμματα φαίνεται ότι ξεπεράστηκαν, επειδή η υπέρβαση του εβδομαδιαίου ωραρίου εργασίας των γιατρών κρίθηκε παράνομη από τα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που έγινε από το υπουργείο Υγείας προς την ΟΕΝΓΕ, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας: «Θα κάνει χρήση της εξαίρεσης που έχει επιτευχθεί από τον «περιορισμό 1 προς 5» όσον αφορά τους νοσοκομειακούς γιατρούς λόγω ευρωπαϊκών δικαστικών αποφάσεων περί παραβίασης ωρών εργασίας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Προθεσμία έως 14 Οκτωβρίου για όποιον θέλει να γίνει Διοικητής Νοσοκομείου! Ποιες θέσεις δεν καλύφθηκαν

Άγριος πόλεμος Πολάκη-Σαλμά για τις τιμές στις αρθροσκοπήσεις! Όλες οι αποφάσεις που άναψαν φωτιές

Στοπ στα χειρουργεία ρουσφέτια στα Νοσοκομεία! Όλη η απόφαση για τις λίστες προτεραιότητας

Τέλος τα λεφτά για φάρμακα στα νοσοκομεία! Στον αέρα οι καρκινοπαθείς

Σχετικά Άρθρα

Back to top button