ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Αλλάζει ο χάρτης των Υγειονομικών Περιφερειών! Όλες οι πληροφορίες

Με νομοσχέδιο που αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή περί τα τέλη Ιανουαρίου του νέου έτους- όπως λένε έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr – η ηγεσία του υπουργείου Υγείας θα επιχειρήσει να τροποποιήσει τη λειτουργία των περιβόητων ΥΠΕ, προκειμένου να λειτουργούν με περισσότερη παρεμβατικότητα και αποτελεσματικότητα.

Έτσι θα έχουν μεγαλύτερο ρόλο αλλά και πιο ουσιαστικό στα νοσοκομεία ενώ θα συνάπτουν και “μνημόνιο” συνεργασίας και αποτελεσματικότητας με τα νοσηλευτικά ιδρύματα.

Οι σημερινές 7 ΥΠΕ που δημιουργήθηκαν το 2001 επί υπουργίας Αλέκου Παπαδόπουλου προκειμένου να γίνουν 7 μικρά «υπουργεία Υγείας» για τις τοπικές κοινωνίες, φαίνεται ότι δεν επιτέλεσαν το σκοπό τους.

Κάτι που έχει γίνει αντιληπτό και από τη σημερινή ηγεσία του υπουργείου Υγείας η οποία επιδιώκει να τις αλλαξέι ριζικά, λένε υψηλόβαθμα στελέχη στο HealthReport.gr.

Γι αυτό και το νομοσχέδιο αναμένεται να περιλαμβάνει θεσμικές αλλαγές για τον τρόπο λειτουργίας των ΥΠΕ και νέους Οργανισμούς, ενώ με βάση τις πληροφορίες του HealthReport.gr θα αλλάξει και ο αριθμός των ΥΠΕ (θα αυξηθούν) όσο και οι έδρες τους.

Στο πλαίσιο αυτό είναι πιθανό να αλλάξουν και πρόσωπα που σήμερα διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στις ΥΠΕ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στα κάγκελα οι Γενικοί Γιατροί για τις νέες συμβάσεις του ΕΟΠΥΥ! Πόσο κουρεύονται οι αμοιβές

Έρχεται νέο νομοσχέδιο για την αξιολόγηση των Διοικητών των Νοσοκομείων! Πως θα βαθμολογούνται

«Διπλή» παρακολούθηση στα οικονομικά της Υγείας! Νέα επιτροπή με δύο υπουργεία

Άρον άρον μετακινήσεις Γενικών Γιατρών και Παθολόγων στις ΤΟΜΥ! Όλες οι λεπτομέρειες για τις αποσπάσεις

Σχετικά Άρθρα

Back to top button