ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Αλλάζει πάλι το καθεστώς λειτουργίας του πρώην ΚΕΕΛΠΝΟ! Τι έρχεται

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Αρχική > Άρθρα > Αλλάζει πάλι το καθεστώς λειτουργίας του πρώην ΚΕΕΛΠΝΟ! Τι έρχεται

Από Δημοσίου σε Ιδιωτικού Δικαίου μετατρέπεται και πάλι το πρώην ΚΕΕΛΠΝΟ, όπως αναφέρουν αποκλειστικές πληροφορίες του HealthReport.gr.

Ο φορέας ο οποίος με νομοθετική ρύθμιση της προηγούμενης κυβέρνησης έγινε Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) και έγινε Δημοσίου Δικαίου, επανέρχεται στο προηγούμενο καθεστώς λειτουργίας και γίνεται ιδιωτικού δικαίου, ώστε να διευκολυνθούν οι προσλήψεις ειδικά γιατρών στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας

Με τροπολογία

Όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές του HealthReport.gr, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας προωθεί τροπολογία στη Βουλή εντός της εβδομάδος, ώστε να αλλάξει άρδην το καθεστώς για τον ΕΟΔΥ και να επιτευχθεί η επίσπευση των διαδικασιών για προσλήψεις ιατρικού προσωπικού στα Νοσοκομεία.
Οι προσλήψεις που θα γίνονται μέσω του ΕΟΔΥ θα αφορούν κυρίως σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).

Άλλωστε στόχος είναι να ανοίξουν όσο το δυνατόν περισσότερα κρεβάτια σε ΜΕΘ.

Να σημειωθεί ότι μέχρι πρόσφατα πριν αλλάξει το καθεστώς λειτουργίας του πρώην ΚΕΕΛΠΝΟ από την προηγούμενη κυβέρνηση, όλες οι επείγουσες προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών στις ΜΕΘ γίνονταν μέσω του φορέα.

Εξάλλου είναι γνωστό ότι η διαδικασία προσλήψεων και στα Νοσοκομεία, έστω κι αν για τους γιατρούς δεν περνά μέσα από το ΑΣΕΠ, είναι εξαιρετικά χρονοβόρα.
Όπως ο ίδιος ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας παραδέχτηκε, χρειάζονται ακόμη και 18 μήνες για έναν διορισμό.

Γι αυτό και ανακοίνωσε αλλαγή του τρόπο πρόσληψης, ο οποίος ωστόσο είναι άγνωστο πως ακριβώς θα εφαρμοσθεί ειδικά για τους γιατρούς. Διαβάστε ΕΔΩ όλο το ρεπορτάζ: «Κικίλιας: Σε 5 μήνες μέσω ΑΣΕΠ και ηλεκτρονική πλατφόρμα οι προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών στα Νοσοκομεία!»

Να σημειωθεί πάντως ότι οι προσλήψεις των γιατρών στα Νοσοκομεία δεν μπορούν να γίνουν μέσω ΑΣΕΠ αφού σήμερα προωθούνται μέσα από τα συμβούλια κρίσεων των νοσηλευτικών ιδρυμάτων και είναι ατομικές με βάση τις κενές θέσεις που υπάρχουν.

Για να γίνουν μέσω ΑΣΕΠ θα πρέπει να αλλάξει ο ιδρυτικός νόμος του ΕΣΥ και οι γιατροί από ειδικοί δημόσιοι λειτουργοί να γίνουν απλοί δημόσιοι υπάλληλοι. Κάτι βέβαια που θα επηρεάσει όλη τη μισθολογική τους βαθμίδα αλλά και την σχετική επιδοματική πολιτική που τους αφορά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Β.Κικίλιας: Αποδέχθηκε την παραίτηση του Θεόφιλου Ρόζενμπεργκ

ΚΕΕΛΠΝΟ: Προσλήψεις για το προσφυγικό με ρουσφετολογικά κριτήρια! Τι καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ

Show More

Σχετικά Άρθρα

Back to top button
Close