ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Αλλάζει στέγη και εκσυγχρονίζεται το ΕΚΕΠΥ! Όλες οι πληροφορίες

Πρόκειται για το Κέντρο το οποίο έχει αναλάβει να συντονίζει όλες τις υπηρεσίες υγείας αλλά και τα νοσοκομεία της χώρας, παρέχοντας ταυτόχρονα όλη τη στήριξη σε περιπτώσεις υγειονομικής κρίσης.

Παράλληλα πραγματοποιεί τους τελευταίους μήνες συστηματικά και Ασκήσεις Ετοιμότητας στα νοσοκομεία ώστε να είναι προετοιμασμένα για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.

Το ΕΚΕΠΥ εδρεύει σήμερα στη Λεωφόρο Κηφισίας στο κτίριο όπου βρισκόταν παλιά και ο ΕΟΠΥΥ. Ωστόσο φαίνεται ότι κρίθηκε σκόπιμο να μετακινηθεί κοντά στο υπουργείο Υγείας στην οδό Μακεδονίας, προκειμένου να γίνεται πιο αποτελεσματικά ο συντονισμός των υπηρεσιών και να υπάρχει καλύτερη και πιο στενή συνεργασία με το ΕΚΑΒ.

Στο πλαίσιο αυτό το υπουργείο Υγείας προχωρά και σε αγορά νέου εξοπλισμού όπως σύγχρονες τηλεοράσεις και άλλες συσκευές παρακολούθησης των Μονάδων Υγείας, για την λεπτομερή καταγραφή όλων των συμβάντων στο δημόσιο σύστημα υγείας.

Πάντως το ΕΚΕΠΥ έχει μπει και στο στόχαστρο των ελεγκτών του υπουργείου Υγείας για την οικονομική του διαχείριση στο παρελθόν. Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις πληροφορίες του HealthReport.gr: «Αποκλειστικό: Έτοιμο το πόρισμα φωτιά για το ΕΚΕΠΥ! Τι βρήκαν οι ελεγκτές»

Δεν είναι ωστόσο η πρώτη φορά που επιχειρούνται αλλαγές στο ΕΚΕΠΥ, καθώς και επί υπουργίας Π.Κουρουμπλή είχε επιχειρηθεί να γίνει εκκαθάριση στο Κέντρο και αλλαγή στον τρόπο λειτουργίας του.

Πληροφορίες του HealthReport.gr αναφέρουν ότι επιχειρείται εκ νέου αναβάθμιση του ΕΚΕΠΥ, προκειμένου να αναλάβει και την παρακολούθηση των νέων μονάδων που θα δημιουργηθούν με την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έρχεται μέσα στον Ιούλιο το νομοσχέδιο για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και τις ΤΟΜΥ! Όλες οι πληροφορίες

Αλλάζουν τα πάντα στις προμήθειες των νοσοκομείων! Όλες οι ρυθμίσεις του νομοσχεδίου του υπ.Υγείας

Στα…θρανία για μαθήματα εξπρές οι Διοικητές των Νοσοκομείων! Ποιες εντολές πήραν από το ΕΚΕΠΥ;

Σχετικά Άρθρα

Back to top button