ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Αλλάζει το επικουρικό προσωπικό στα νοσοκομεία! Τι ετοιμάζει το υπ.Υγείας

Παρά τις διαβεβαιώσεις ότι μετά τη λήξη της θητείας των επικουρικών γιατρών θα μοριοδοτηθούν ώστε να προσληφθούν εκ νέου και μάλιστα σε μόνιμες θέσεις, στην πράξη άλλα συμβαίνουν.
Η εργασιακή αγωνία του επικουρικού ιατρικού προσωπικού αλλά και των άλλων ειδικοτήτων (Νοσηλευτές κ.λ.π.) θα συνεχισθεί και τον επόμενο χρόνο.

Με βάση τα όσα είπε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός στους εκπροσώπους των νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ) στην τελευταία τους συνάντηση, μόλις λήξει η θητεία τους, θα απομακρυνθούν από το ΕΣΥ και τα κενά θα “καλυφθούν” με νέους επικουρικούς από τους πίνακες των ΥΠΕ. Διαβάστε ωστόσο ΕΔΩ τις πρόσφατες διαβεβαιώσεις: “Ετοιμάζεται προκήρυξη για μόνιμες προλήψεις γιατρών προσωπικού στα Νοσοκομεία με μοριοδότηση των επικουρικών!”

Μάλιστα ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός επανέλαβε τη δέσμευση του στους γιατρούς για προκήρυξη 1200 θέσεων επικουρικού μη ιατρικού προσωπικού το 2018, που ωστόσο σε καμία περίπτωση, όπως ο ίδιος παραδέχθηκε και δήλωσε στη ΟΕΝΓΕ, δεν εξασφαλίζει ότι θα προσληφθούν οι υπηρετούντες σήμερα επικουρικοί.

Προς ώρας βέβαια η αγωνία των επικουρικών γιατρών είναι αν θα πληρωθούν, καθώς συνεχίζεται το σίριαλ με την άρνηση ορισμένων παρέδρων να υπογράψουν τα εντάλματα πληρωμής καθώς απόφαση του ΣτΕ θεωρεί παράνομη την παράταση των συμβάσεων άνω των 24 μηνών. Δείτε ΕΔΩ την απόφαση: “Νέο “χαστούκι” σε επικουρικούς και νοσοκομεία! Αιφνίδια απόλυση πριν τη λήξη της σύμβασης”

Πάντως η ηγεσία του υπουργείου Υγείας φαίνεται ότι κάνει προσπάθειες να λύσει το θέμα οριστικά, το οποίο να σημειωθεί ότι προκύπτει συχνά πυκνά, με πιέσεις προς τους παρέδρους ώστε να καμφθούν οι αντιδράσεις τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Υπ.Υγείας: Δεν απολύεται κανένας επικουρικός! Τι αναφέρει σε επείγουσα εγκύκλιο

Δείτε πως θα κοστολογούνται αλά… γερμανικά τα νοσήλια στα νοσοκομεία! Όλες οι αλλαγές

Στην αναμονή για σύνταξη εκατοντάδες γιατροί του ΕΣΥ! Γιατί καθυστερούν

Καταρρέουν τα νοσοκομεία στα Επτάνησα! Τι καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι

Σχετικά Άρθρα

Back to top button