Πολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Αλλάζει χέρια το Ντυνάν! Στην τελική ευθεία η πώληση! Όλες οι πληροφορίες

Ήδη έχουν ανοίξει οι φάκελοι των προσφορών ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του HealthReport.gr δύο ήταν οι τελικές δεσμευτικές προσφορές, μία εκ των οποίων ήταν και του Ωνασείου.
Το Ωνάσειο επιχειρεί να διεκδικήσει το Νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν προκειμένου να το παραχωρήσει στο δημόσιο. Κάτι που άλλωστε έχει διατυπώσει ευθέως η κυβέρνηση. Διαβάστε ΕΔΩ αναλυτικά: “Ερρίκος Ντυνάν: Ένα ιδιωτικό νοσοκομείο στο δημόσιο σύστημα! Όλο το παρασκήνιο για τις προσλήψεις και τις νοσηλείες”

Πάντως η διαδικασία για την πώληση του Ντυνάν θα συνεχισθεί τις επόμενες ημέρες καθώς η PWC η οποία έχει αναλάβει τη διαδικασία, θα ενημερώσει την Τράπεζα Πειραιώς στην οποία ανήκει το Νοσοκομείο, θα εκτιμηθούν οι προσφορές και στη συνέχεια θα υπάρξει εισήγηση προς το ΔΣ της Πειραιώς.

Το τίμημα που επιδιώκεται από την Πειραιώς είναι κοντά στα 100 εκατ. ευρώ αλλά βέβαια αναμένεται να πουληθεί το Νοσοκομείο και σε πολύ μικρότερο τίμημα.

Το Ωνάσειο το οποίο αρχικά στις μη δεσμευτικές προσφορές είχε παρουσιάσει το μικρότερο τίμημα κοντά στα 45 εκατ. ευρώ σύμφωνα με πληροφορίες του HealthReport.gr, φαίνεται ότι πλέον μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι καθώς το ποσό αυξήθηκε και είναι δυνατόν ακόμη και να κερδίσει στη μάχη της αγοράς.
Στην περίπτωση αυτή η κατάσταση που θα διαμορφωθεί θα είναι ευνοϊκή για τους περίπου 900 εργαζόμενους, αφού εν μία νυκτί θα μεταφερθούν από ένα ιδιωτικό νοσοκομείο στο δημόσιο.

Από την άλλη η μεταφορά του Ντυνάν στο ΕΣΥ φαίνεται ότι θα διευκολύνει και τις μεγάλες ιδιωτικές κλινικές της Αθήνας οι οποίες προφανώς και δε θα ήθελαν να δουν άλλο ένα νοσοκομείο του κέντρου της πόλης να γίνεται ιδιωτικό συνεπώς και ανταγωνιστικό.

upd

Η Τράπεζα Πειραιώς το μεσημέρι της Τρίτης ανακοίνωσε επίσημα την εξέλιξη της διαδικασίας. Ειδικότερα:

“Η Τράπεζα Πειραιώς A.E. ανακοινώνει ότι σήμερα, 15 Οκτωβρίου 2018, ολοκληρώθηκε η φάση των δεσμευτικών προσφορών στο πλαίσιο της της διαγωνιστικής διαδικασίας για την πώληση του 100% των μετοχών της θυγατρικής της εταιρείας “Ημιθέα Α.Ε.”, η οποία κατέχει και λειτουργεί το Νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν.

Θα ακολουθήσει η διαδικασία αξιολόγησης από την Τράπεζα σε συνεργασία με την PwC, χρηματοοικονομικό σύμβουλο της πώλησης, όπως προβλέπεται από τους όρους της σχετικής διαδικασίας, προκειμένου η Τράπεζα να λάβει την τελική της απόφαση.”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σκοτωμός για το Ερρίκος Ντυνάν! Οι άγριες πιέσεις και οι υποψήφιοι μνηστήρες

Κληρώνει για το Ντυνάν! Ανοίγουν οι φάκελοι των προσφορών

Σχετικά Άρθρα

Back to top button