Πολιτική Υγείας

Αλλάζουν οι εφημερίες και στα ψυχιατρικά νοσοκομεία! Τα ράντζα φέρνουν αλλαγές

Και ποιον αφήνει αδιάφορο μια εικόνα από διάδρομο ψυχιατρικής κλινικής όπου στριμώχνονται σε ράντζα, αμέτρητοι ψυχικά πάσχοντες. Εγκαταλελειμμένοι από τους κυβερνώντες και με τους εργαζόμενους να τρέχουν και να μη φθάνουν για να τους εξυπηρετήσουν.

Μόλις πρόσφατο ήταν το ρεπορτάζ του healthreport.gr (πατήστε ΕΔΩ)
που έδειχνε τις τραγικές εικόνες από όσα επικρατούν στην ψυχιατρική κλινική του μεγαλύτερου νοσοκομείου της χώρας τον Ευαγγελισμό.

Μετά από δεκάδες δημοσιεύματα και ρεπορτάζ η ηγεσία του υπουργείου Υγείας αποφάσισε να λάβει μέτρα. Η υφυπουργός Υγείας Κατερίνα Παπακώστα με επιστολή της την οποία συνυπογράφει και ο Αναπληρωτής Υπουργός, Λεωνίδας Γρηγοράκος, ζητά από τους Διοικητές της 1ης και 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας, καθώς και από το ΕΚΕΠΥ, το ΕΚΑΒ και τα πανεπιστημιακά νοσοκομεία ‘’Αττικόν’’ και ’’Αιγινήτειο’’, να καταθέσουν, εντός 5 ημερών, τις προτάσεις τους, σχετικά με την αναμόρφωση του ισχύοντος συστήματος εφημεριών για τα ψυχιατρικά περιστατικά στο λεκανοπέδιο Αττικής, προκειμένου να «υπάρξει μια αποδοτικότερη και ορθολογικότερη διαχείριση σε σχέση με τους διαθέσιμους πόρους» όπως υποστηρίζει.

Η κ.Παπακώστα κάλεσε μάλιστα το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ) και το ΕΚΑΒ, μέχρι να ρυθμιστεί οριστικά το θέμα, «να μεριμνήσουν για τη χρηστή διαχείριση των περιστατικών και του ισχύοντος συστήματος, προκειμένου αφενός να διασφαλιστεί η ασφαλής περίθαλψη των ασθενών και αφετέρου να αποφευχθεί, κατά το δυνατόν, το φαινόμενο της υπερκάλυψης των διαθέσιμων κλινών που παρατηρείται σε ορισμένα Νοσοκομεία» σημειώνει η Κ.Παπακώστα.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button