ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Αλλάζουν οι εφημερίες στα ψυχιατρικά νοσοκομεία από φθινόπωρο! Όλες οι πληροφορίες

Σε αλλαγές στις εφημερίες των ψυχιατρικών νοσοκομείων του λεκανοπέδιου αναμένεται να προχωρήσει η πολιτική ηγεσία του υπ. Υγείας. Ήδη έχει ξεκινήσει η καταγραφεί των αναγκών ώστε αρχές Σεπτεμβρίου να τεθεί σε ισχύ το νέο σύστημα προκειμένου να αποσυμφορηθούν τα νοσοκομεία αυτά από τα ράντζα, τα οποία σε κάποια όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι είναι σε μόνιμη βάση.

Την ίδια στιγμή η κατάσταση επιδεινώνεται ακόμη περαιτέρω όταν γίνονται διακομιδές ασθενών για νοσηλεία και από περιοχές εκτός Λεκανοπεδίου αλλά και από τους ασθενείς που νοσηλεύονται ακουσίως με εισαγγελική εντολή.

 

 

 

 

 

 

 

 

Έτσι όπως προανήγγειλε ο υπ. Υγείας Ανδρέας Ξανθός κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε με ψυχιάτρους δημοσίων ψυχιατρικών δομών, τέλη Αυγούστου θα συζητηθεί το νέο σύστημα ψυχιατρικής εφημερίας στην Αττική ώστε να εφαρμοσθεί από το φθινόπωρο. Αξιοσημείωτο είναι ότι το νέο σύστημα θα σχεδιαστεί με βάση τα στοιχεία εισαγωγών που θα δοθούν από το ΕΚΕΠΥ. Διαβάστε ΕΔΩ τι σχεδιάζει το αρμόδιο υπουργείο: Έρχονται 12 νέοι τομείς Ψυχικής Υγείας σε όλη τη χώρα! Οι προσλήψεις και τα κενά

Όπως ανέφερε ο αρμόδιος υπουργός στο Δαφνί τα τμήματα οξέων περιστατικών θα γίνουν 4 από 9 και θα ανοίξουν και επιπλέον 2-3 τμήματα για ”ακαταλόγιστους” ψυχικά ασθενείς. Ήδη προχώρησε η ένταξη του ψυχιατρείου των φυλακών Κορυδαλλού στο ΕΣΥ, και αναμένεται  η αναμόρφωση του άρθρου 69 για τους «ακαταλόγιστους» ψυχικά ασθενείς προς την κατεύθυνση της θεραπευτικής προσέγγισης και όχι απλά της φύλαξης.

Παράλληλα το διάστημα αυτό αναμένεται να ολοκληρωθεί η αναθεώρηση του νόμου για την ακούσια νοσηλεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Έρχεται ειδικό σύστημα καταγραφής για τα ιατρικά λάθη στα νοσοκομεία! Τι προανήγγειλε ο υπ.Υγείας

Ιατρικά λάθη: Ποια είναι η βασική υποχρέωση του γιατρού; Τι λένε οι νομικοί

Η νομική ευθύνη του γιατρού για ιατρικά σφάλματα!

 

Την ίδια στιγμή εντός του 2018 θα λειτουργήσουν 8 ψυχιατρικές κλινικές ενηλίκων και επιπλέον 4 παιδοψυχιατρικές (Τρίπολη, Καραμανδάνειο Πάτρας, Ιωάννινα, Ασκληπιείο Βούλας).

Σχετικά Άρθρα

Back to top button