ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Αλλάζουν οι θέσεις των εργαζομένων στα Νοσοκομεία με τους νέους Οργανισμούς! Τι είπε ο υπ.Υγείας

Το νομοσχέδιο αναμένεται να δημοσιοποιηθεί εντός του Οκτωβρίου όπως δήλωσε και ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός από την Πάτρα, ενώ πρόκειται να ψηφιστεί έως το τέλος του έτους.

Με τις συγκεκριμένες νομοθετικές παρεμβάσεις αναμένεται να αλλάξουν οι Οργανισμοί των Νοσοκομείων, ενώ θα δημιουργηθεί και 4η Υπηρεσία, γεγονός που έχει προκαλέσει και την ανησυχία των εργαζομένων. Δείτε ΕΔΩ όλες τις λεπτομέρειες του νομοσχεδίου που είχε αποκαλύψει το HealthReport.gr: “Έρχονται σαρωτικές αλλαγές στα Νοσοκομεία, Οργανισμούς και Περιφέρειες με νομοσχέδιο “σκούπα” από Σεπτέμβριο! Όλες οι πληροφορίες”

 

 

 

 

 

 

Πάντως ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός σε δηλώσεις του στην Πάτρα άφησε μια αισιόδοξη προοπτική για το μέλλον των εργαζομένων στο ΕΣΥ αφού όπως είπε θα γίνουν άμεσα οι θεσμικές αλλαγές και η νομοθετική ρύθμιση “θα αντιμετωπίζει την εκκρεμότητα της ενιαίας νοσηλευτικής μονάδας, ενώ μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχει ψηφιστεί από τη Βουλή ο σχετικός νόμος με την οποίο θα δοθεί το στίγμα αναπτυξιακής προοπτικής στα δημόσια νοσοκομεία με πρόβλεψη μεγαλύτερου αριθμού κλινών στους νέους Οργανισμούς όπου είναι απαραίτητο αλλά και προσαύξηση των οργανικών θέσεων στο ΕΣΥ της τάξης του 10%-15%”.
Γεγονός βέβαια που σημαίνει ότι θα υπάρξουν προσλήψεις για την κάλυψη των θέσεων.

Κάτι που επιβεβαίωσε και ο υπουργός Υγείας αφού τόνισε ότι: “Στις αρχές του νέου έτους η πολιτική ηγεσία του υπουργείου θα ανακοινώσει το πλάνο των επόμενων προσλήψεων που στόχο θα έχουν να καλύψουν τα κενά που προέκυψαν από τις συνταξιοδοτήσεις αλλά και από τις αποχωρήσεις γιατρών και λοιπού προσωπικού στα χρόνια των μνημονίων“.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αλλάζει ο χάρτης των Υγειονομικών Περιφερειών! Όλες οι πληροφορίες

Έρχονται αλλαγές στα νοσοκομεία με το νομοσχέδιο “σκούπα” από Σεπτέμβριο! Τι αλλάζει

Τι αλλάζει στις Υγειονομικές Περιφέρειες και τα Κέντρα Υγείας με το Νομοσχέδιο “σκούπα” του υπ.Υγείας

Σχετικά Άρθρα

Back to top button