ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Αλλάζουν οι κανόνες χορήγησης αυξητικής ορμόνης στα παιδιά! Νέες επιτροπές

Ειδικότερα με απόφαση του αν.υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη ορίζονται νέες επιτροπές αλλά και νέα μέλη που θα δίνουν το πράσινο φως για τη χορήγηση αυξητικής ορμόνης στα παιδιά.
Πρόκειται για την ορμόνη που συμβάλει στην ανάπτυξη ενός παιδιού όταν διαπιστωθεί έπειτα από εξετάσεις ότι παρουσιάζει στασιμότητα (ύψους).

Τα σκευάσματα είναι ιδιαίτερα υψηλού κόστους ενώ πλέον θα απαιτούνται όλα τα απαραίτητα έγγραφα και από τα δημόσια νοσοκομεία σε διάφορες επιτροπές ώστε να εγκρίνεται η τελική τους χορήγηση.

παιδικό γλάυκωμα

Να σημειωθεί ότι με τα σκευάσματα αυξητικής ορμόνης κατά καιρούς έχουν διαπιστωθεί διάφορες παρατυπίες ενώ έγκυρες πηγές του HealthReport.gr αναφέρουν ότι η ηγεσία του υπουργείου Υγείας έχει δώσει εντολή στα ελεγκτικά όργανα να κάνουν φύλλο και φτερό τα παιδιατρικά νοσοκομεία που χορηγούν αυξητική ορμόνη ώστε να διαπιστωθεί ότι τηρούνται όλες οι νόμιμες διαδικασίες.

Έλεγχοι που οφείλονται σε καταγγελίες που φθάνουν στο υπουργείο Υγείας, ότι χορηγούνται σκευάσματα αυξητικής ορμόνης συγκεκριμένων εταιρειών – όπως λένε πηγές του HealthReport.gr.

Διαβάστε παρακάτω αναλυτικά τι προβλέπει η νέα απόφαση του υπουργείου Υγείας για την αυξητική ορμόνη:

HealthReport.gr -αυξητική ορμόνη

Σχετικά Άρθρα

Back to top button