ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Αλλάζουν οι προϋπολογισμοί στα νοσοκομεία! Νέες αυστηρές οδηγίες στους Διοικητές

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Αλλάζει άρδην ο τρόπος κατανομής των κονδυλίων στα δημόσια νοσοκομεία, καθώς σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr η ηγεσία του υπουργείου Υγείας αποφάσισε να ανακατανείμει τους προϋπολογισμούς με βάση την απόδοση τους.

Μέχρι σήμερα τα κονδύλια κατανέμονταν σύμφωνα με τα ποσά που είχαν δοθεί τις προηγούμενες χρονιές, χωρίς όμως να αξιολογηθεί εάν η Διοίκηση του Νοσοκομείου φρόντισε να εξοικονομήσει κονδύλια ώστε να αναπτύξει νέες κλινικές ή να αντιμετωπίσει προβλήματα. Έτσι τυχεροί ήταν οι Διοικητές που απλά έπαιρναν τους μεγαλύτερους προϋπολογισμούς.

Όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές του HealthReport.gr, από φέτος οι νέοι Διοικητές θα εισπράξουν διαφορετικά τα κονδύλια και με βάση τις ιατρικές δράσεις που θα αναπτύξουν αλλά και την απόδοσή τους.

Σύμφωνα με τα όσα διαμήνυσε στους Διοικητές Νοσοκομείων ο Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας Ιωάννης Κωτσιόπουλος (μέσω των Διοικητών ΥΠΕ) κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Κεντρικού Συμβουλίου Υγειονομικών Περιφερειών (ΚΕΣΥΠΕ), από τους προϋπολογισμούς θα παρακρατήσει το 5% το οποίο για να δοθεί στο τέλος του έτους θα πρέπει να αποδειχθεί στην πράξη ότι υπάρχουν νέες ανάγκες εξαιτίας καλύτερης απόδοσης του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Να σημειωθεί ότι κάθε χρόνο με εξαίρεση τα δύο τελευταία έτη, συνηθιζόταν να παρακρατείται το 10% του προϋπολογισμού το οποίο δινόταν τους τελευταίους μήνες λόγω των ελλείψεων.

Τα μνημόνια των Διοικητών Νοσοκομείων

Με το νέο σύστημα κατανομής των προϋπολογισμών η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, αναφέρουν έγκυρες πηγές του HealthReport.gr, επιδιώκει να κινητοποιήσει τους Διοικητές ώστε να κάνουν καλύτερη διαχείριση των κονδυλίων και να βελτιώσουν τις συνθήκες στο ΕΣΥ.

Παράλληλα επιδιώκεται να αυξήσουν την απόδοση των νοσοκομείων αλλά και να βελτιώσουν τα οικονομικά, ώστε να σταματήσουν οι σπάταλες και να κατευθυνθούν τα χρήματα εκεί που υπάρχει ανάγκη. Διαβάστε ΕΔΩ τις δεσμεύσεις που έλαβαν: «Διοικητές Νοσοκομείων: Αυτό είναι το συμβόλαιο που υπέγραψαν! Όλες οι υποχρεώσεις»

Η διαχείριση των κονδυλίων θα είναι από τα βασικά στοιχεία της αξιολόγησης των Διοικητών των Νοσοκομείων που θα κρίνει και το μέλλον τους στο ΕΣΥ όπως έχει δηλώσει ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Αξιοσημείωτο είναι ότι τα περισσότερα κονδύλια θα τα λάβουν την επόμεη χρονιά οι πιο “καλοί μάνατζερ” που θα αυξήσουν την αποδοτικότητα των νοσοκομείων τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έρχεται ενιαίο ηλεκτρονικό σύστημα για ραντεβού στα νοσοκομεία

Αυστηρές προειδοποιήσεις Κικίλια στους διοικητές νοσοκομείων! Τι είπε στην Βουλή

Σχετικά Άρθρα

Back to top button