ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Αλλάζουν οι σχέσεις φαρμακευτικών -γιατρών! Τι προανήγγειλε ο Γ.Γ. του υπ. Υγείας

Ριζικές αλλαγές στις προωθητικές ενέργειες των φαρμακευτικών εταιρειών που σχετίζονται με γιατρούς, Συλλόγους αλλά και άλλους επαγγελματίες υγείας αναμένεται να κάνει η ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Κάτι που άλλωστε προανήγγειλε ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείο Υγείας Γιώργος Γιαννόπουλος μιλώντας στο Συνέδριο «Νοσοκομείο και Νοσοκομειακό Φάρμακο».

Ο κ.Γιαννόπουλος είπε χαρακτηριστικά: «Θα αναθεωρηθούν όλες οι προωθητικές ενέργειες των φαρμακευτικών εταιρειών και η σχέση τους με τους επαγγελματίες υγείας».

Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας καιρό τώρα σχεδιάζει αλλαγές στον τρόπο διεξαγωγής ειδικά των ιατρικών συνεδριών, ώστε να υπάρχει διαφάνεια στις σχέσεις φαρμακευτικών εταιρειών και επαγγελματιών υγείας, όπως αναφέρουν πηγές του HealthReport.gr.
Άλλωστε το νέο μνημόνιο προβλέπει την κατάργηση των εγκρίσεων των ιατρικών συνεδρίων από τον ΕΟΦ.

Υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές έλεγαν στο HealthReport.gr ότι το υπουργείο Υγείας σκέφτεται να αλλάξει την αρμοδιότητα από τον ΕΟΦ και να τη μεταφέρει στο Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας (ΚΕΣΥ), το οποίο θα πρέπει και να αναλάβει και τις εγκρίσεις.

Το HealthReport.gr μάλιστα είχε αποκαλύψει πρόσφατα ότι θα αλλάξει η αρμοδιότητα των ιατρικών συνεδρίων. Διαβάστε ΕΔΩ το ρεπορτάζ: “Έρχονται νέοι κανόνες για τα ιατρικά συνέδρια! Τι θα αλλάξει»

Πάντως στο πλαίσιο των αλλαγών δεν αποκλείεται να υπάρξουν και τροποποιήσεις στις ημέρες υποχρεωτικής διεξαγωγής των συνεδρίων, προκειμένου να παρίστανται όλοι οι γιατροί αλλά και για να μη συνδυάζονται τα συνέδρια με Σαββατοκύριακα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νέες αλλαγές στα ιατρικά συνέδρια και στη δημοσιοποίηση των ονομάτων των γιατρών! Τι σχεδιάζει το υπ.Υγείας

Στα συνέδρια και οι επικουρικοί γιατροί με την άδεια του υπ.Υγείας! Τι ρυθμίζεται

Επανασχεδιάζεται ο νόμος για τη δημοσιοποίηση ονομάτων των γιατρών που πάνε σε συνέδρια! Όλες οι τελευταίες πληροφορίες

Στα συνέδρια οι γιατροί χωρίς χλιδή αλλά με χορηγό! Τι αλλάζει ο ΕΟΦ στα ξενοδοχεία

Σχετικά Άρθρα

Back to top button