ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Αλλάζουν τα πάντα στην αξιολόγηση των Διοικητών των Νοσοκομείων! Πως θα βαθμολογούνται

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές του HealthReport.gr, τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται να δημοσιοποιηθεί νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας που θα αλλάζει όλη την αξιολόγηση των Διοικητών των Νοσοκομείων.

Το νομοσχέδιο θα εισαγάγει ένα ενιαίο πλαίσιο για τον τρόπο που θα ελέγχεται το έργο των Διοικητών των Νοσοκομείων, αφού θα τεθούν συγκεκριμένα κριτήρια που σήμερα εφαρμόζονται μόνο προφορικά.

Όπως σημειώνουν υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές στο HealthReport.gr, μέσα στα κριτήρια αξιολόγησης των Διοικητών θα είναι η αυστηρή τήρηση των προϋπολογισμών που έχουν τεθεί, η βελτίωση της πρόσβασης των ασθενών τόσο στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) όσο και στα Τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία.

Άλλωστε πρόσφατα οι Διοικητές των Νοσοκομείων πέρασαν από αξιολόγηση που έφερε και τη βαθμολόγησή τους. Διαβάστε ΕΔΩ αναλυτικό ρεπορτάζ: «Διοικητές Νοσοκομείων: Το πρώτο «χειμωνιάτικο» crash test για την απόδοσή τους! Σύσκεψη στο υπ.Υγείας»

Μέσα στο θεσμοθετημένο πλέον «crash test» που θα περνούν οι Διοικητές των Νοσοκομείων, θα είναι και η αυστηρή τήρηση της λίστας των χειρουργείων, καθώς σήμερα ναι μεν είναι υπεύθυνοι για τις λίστες, αλλά η βαθμολόγησή τους είναι μόνο σε προφορικό επίπεδο και μπορεί να περιορισθεί σε μερικές επιπλήξεις.
Με το νέο θεσμικό πλαίσιο θα τεθούν συγκεκριμένες παράμετροι και για τις λίστες χειρουργείων.

Εκτός των άλλων στους δείκτες για την επίσημη βαθμολόγησή τους- λένε πηγές του HealthReport.gr– θα είναι και οι χρόνοι αναμονής για τις κλινικές και τα ιατρεία των νοσοκομείων, ώστε να υπάρξει συνεχής μείωση των αναμονών που καταγράφονται σήμερα.

Άρχισαν οι πρώτες απολύσεις-Ποιοι απομακρύνθηκαν

Πάντως ήδη όσοι Διοικητές Νοσοκομείων δεν πέρασαν το crash test του υπουργείου Υγείας είδαν την πόρτα εξόδου από το ΕΣΥ. Διαβάστε ΕΔΩ ποιοι απολύθηκαν: «Άρχισαν οι απομακρύνσεις Διοικητών Νοσοκομείων! Ποιοι απολύθηκαν»

Δεν αποκλείεται το επόμενο διάστημα- όπως αναφέρουν πηγές του HealthReport.gr, να ακολουθήσουν τον ίδιο δρόμο και άλλοι Διοικητές Νοσοκομείων που δεν υλοποίησαν όσα είχαν αναλάβει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Διοικητές νοσοκομείων: Ποιοι είναι οι μισθοί τους!

Στο υπ.Υγείας οι Γενικοί Γιατροί για τις νέες συμβάσεις του ΕΟΠΥΥ! Φουντώνουν οι αντιδράσεις

ΤΟΜΥ: Σε ποιες περιοχές της χώρας θα αναπτυχθούν! Όλος ο κατάλογος

ΠΕΔΥ: Πόσα κονδύλια θα δοθούν για νυχτερινά και υπερωρίες σε μόνιμο προσωπικό και συμβασιούχους!

Σχετικά Άρθρα

Back to top button