ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Αλλάζουν τα πάντα στις συμβάσεις των γιατρών του ΕΟΠΥΥ! Όλες οι αλλαγές και τα μπόνους

Σε μια νέα περίοδο στη συνεργασία τους με τον ΕΟΠΥΥ μπαίνουν οι ιδιώτες γιατροί. Εκτός από τη διαπραγμάτευση για τις νέες συμβάσεις καθώς οι σημερινές λήγουν στο τέλος Οκτωβρίου, οι νέες που θα δημιουργηθούν το 2017, θα σχετίζονται πλήρως με το νέο σύστημα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Σύμφωνα με το σχέδιο που έχει καταρτήσει ο αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Υγείας Σταμάτης Βαρδαρός με την ομάδα του, οι νέες συμβάσεις των ιδιωτών γιατρών με τον ΕΟΠΥΥ θα γίνουν με βάση τις ανάγκες που θα υπάρχουν σε κάθε περιοχή ξεχωριστά.

Ειδικότερα οι συμβάσεις αναμένεται να “κουμπώσουν” με τα κενά που θα υπάρχουν στις δημόσιες δομές. Γεγονός που σημαίνει ότι σε πολλές περιοχές της χώρας κάποιες συμβάσεις με συγκεκριμένες ειδικότητες θα κοπούν και κάποιες άλλες θα αυξηθούν.

%ce%b2%ce%b1%cf%81%ce%b4%ce%b1%cf%81%cf%8c%cf%82

 

 

 

 

 

 

 

Στη φωτό ο αν. Γενικός Γραμματέας του υπ. Υγείας Σταμάτης Βαρδαρός

Όπως είχε άλλωστε αποκαλύψει το HealthReport.gr ορισμένες ειδικότητες γιατρών θα πάψουν να έχουν σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ καθώς οι υπηρεσίες τους δε συνάδουν με το έργο της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Διαβάστε ΕΔΩ τι είχε αποκαλύψει το HealthReport.gr : Έρχονται νέες συμβάσεις γιατρών με τον ΕΟΠΥΥ! Ποιες ειδικότητες μένουν εκτός

Εκτός ΕΟΠΥΥ θα βρεθούν ειδικότητες όπως αυτή της αγγειοχειρουργικής ή της πλαστικής καθώς δε θεωρούνται απαραίτητες για την πρόληψη για την πρωτοβθμια φροντίδα.

Και μπόνους για νέες συμβάσεις

Στο μεταξύ ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός,  ότι σε ορισμένες περιοχές όπου γιατροί συγκεκριμένων ειδικοτήτων αποφεύγουν σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ επειδή είναι μοναδικοί με αυτήν την ειδικότητα και συνεπώς παίρνουν ούτως ή άλλως το σύνολο των ασθενών, υπάρχει σχέδιο που περιλαμβάνει και μπόνους.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση των παιδιάτρων με βάση την καταγραφή που έκανε ο Σταμάτης Βαρδαρός με την ομάδα του. Σε πολλές περιοχές της χώρας οι δημόσιες δομές δε διαθέτουν παιδίατρο και οι ιδιώτες δεν κάνουν σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ. Στις περιπτώσεις αυτές μελετάται να δίνεται ακόμη και μπόνους σε όσους συμβληθούν με τον ΕΟΠΥΥ.

Όπου αυτό δεν έχει αποτέλεσμα θα γίνουν προσλήψεις στις δημόσιες δομές ώστε να πιεστούν και οι ιδιώτες να συμβάλουν στο σύστημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ο νέος πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ αποκλειστικά στο HealthReport.gr! Τι λέει για γιατρούς, κουρέματα, συμβάσεις

Άρχισε ο διάλογος για νέες συμβάσεις γιατρών με τον ΕΟΠΥΥ! Τι θα γίνει με όλες τις πληρωμές

Σχετικά Άρθρα

Back to top button