ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Αλλαγές στην επιτροπή αξιολόγησης των Διοικητών των Νοσοκομείων λίγο πριν την κάλπη! Όλη η απόφαση

Τέσσερις ημέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες το υπουργείο Υγείας δρομολογεί αλλαγές κάθε είδους, άγνωστο βέβαια με ποια νομιμότητα αλλά και με ποιο σκεπτικό.

Είναι ενδεικτικό ότι με ημερομηνία 3.7.2019 ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Υγείας Γιώργος Γιαννόπουλος εξέδωσε απόφαση, βάση της οποία αλλάζει η επιτροπή αξιολόγησης των Διοικητών και Αναπληρωτών των Νοσοκομείων.

Το έγγραφο τιτλοφορείται: «Τροποποίηση (7 η ) της με αριθ. πρωτ. Α1β/Γ.Π.οικ. 85701/10-11-2015 Απόφασης, με θέμα «Τροποποίηση της Επιτροπής Αξιολόγησης των υποψηφίων Διοικητών και Αναπληρωτών Διοικητών».

Η απόφαση αναφέρει ότι αλλάζει το ένα από τα πέντε πρόσωπα που συνθέτουν την επιτροπή αξιολόγησης των Διοικητών και Αναπληρωτών των Νοσοκομείων και πλέον διαμορφώνεται ως εξής:

«Τροποποιούμε την εν θέματι αναφερόμενη Απόφαση, σε συνέχεια του ανωτέρω (9) σχετικού εγγράφου, ως προς το σημείο 5 αυτής, με αποτέλεσμα τα μέλη της Επιτροπής Αξιολόγησης των υποψηφίων Διοικητών και Αναπληρωτών Διοικητών, να διαμορφώνονται ως ακολούθως:

1. ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας.

2. ΜΑΡΚΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, Πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (Κε.Σ.Υ.).

3. ΝΙΑΚΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, Καθηγητής Οικονομικών και Διοίκησης Υπηρεσιών Υγείας της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

4. ΣΩΚΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, Σύμβουλος του Ανωτάτου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού (Α.Σ.Ε.Π.).
5. ΣΑΡΑΝΤΑΡΙΔΟΥ ΠΗΝΕΛΟΠΗ , Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω».

Ωστόσο είναι σαφές ότι πριν τις εκλογές, αξιολόγηση των υποψηφίων Διοικητών και Αναπληρωτών Διοικητών δεν γίνεται όπως και αντίστοιχα προσλήψεις.

Δεν είναι τυχαίο ότι πριν από λίγες ημέρες η ηγεσία του υπουργείου Υγείας έσπευσε άρον άρον να παρατείνει τις συμβάσεις τους, προκειμένου να διατηρηθούν στις θέσεις τους και μετά τις εκλογές. Διαβάστε ΕΔΩ ενδεικτικά τι ατμόσφαιρα επικρατεί στους κόλπους των Διοικητών: «Διοικητές Νοσοκομείων υπ’ ατμόν! Προς αλλαγή του τρόπου επιλογής και αξιολόγησης»

Πάντως η νυν ηγεσία του υπουργείου Υγείας είχε δεσμευτεί εδώ καιρό ότι θα αλλάξει τον τρόπο αξιολόγησης των Διοικητών των Νοσοκομείων με την εισαγωγή ενιαίων κριτηρίων.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ

Dioikites Nosokomeion

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νοσοκομειακοί Γιατροί: Οι Διοικητές Νοσοκομείων αυθαιρετούν και στοχοποιούν τους γιατρούς!

Παρασκήνια: Διοικητές Νοσοκομείων σε απόγνωση!

Editorial: Δάσκαλε που δίδασκες! Η υπόθεση «Διοικητές Νοσοκομείων»

Σχετικά Άρθρα

Back to top button