ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Αλλαγές στις ειδικότητες από το 2018! Όλες οι τελευταίες πληροφορίες για το νομοσχέδιο

Δε θα προωθηθεί τελικώς άμεσα το νομοσχέδιο που ετοιμάζει εδώ και καιρό το υπουργείο Υγείας για τις αλλαγές στις ειδικότητες. Παρότι επρόκειτο να φθάσει στη βουλή τον Οκτώβριο σύμφωνα με τις δηλώσεις που επανειλημμένως είχε κάνει ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, τελικά η ημερομηνία μετατέθηκε.

Όπως ο ίδιος επεσήμανε στους νοσοκομειακούς γιατρούς (ΟΕΝΓΕ) κατά τη διάρκεια συνάντησής τους, μεταθέτει χρονικά για το επόμενο διάστημα και συγκεκριμένα για το 2018 το νομοθέτημα που σχετίζεται με την ιατρική εκπαίδευση.

Να σημειωθεί πως σύμφωνα με το υπάρχον σχέδιο για τις ειδικότητες, προβλέπεται να υπάρξει και εκπαίδευση επείγουσας ιατρικής. Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις λεπτομέρειες στο ρεπορτάζ του HealthReport.gr: «Ετοιμάζεται ειδικότητα επείγουσας ιατρικής! Τι οργανώνει το υπ.Υγείας»

Μπορεί όμως το νομοσχέδιο να μετατέθηκε για το 2018 αλλά ήδη έχουν ξεκινήσει εδώ και καιρό οι αξιολογήσεις των τμημάτων και των κλινικών που δίνουν ειδικότητα σε όλη τη χώρα, προκειμένου στο τελικό σχέδιο κάποιες να διακόψουν το εκπαιδευτικό τους έργο στην περίπτωση που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις. Διαβάστε ΕΔΩ που και πως γίνονται οι αξιολογήσεις: «Άρχισαν τα όργανα για τις ειδικότητες! Ξεκίνησε ήδη η αξιολόγηση! Τι εντολές έδωσε το υπ.Υγείας»

Οι νοσοκομειακοί γιατροί πάντως εκφράζουν την αντίθεσή τους στην αξιολόγηση των τμημάτων από το Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας (ΚΕΣΥ) και ιδιαίτερα τη στιγμή που το σχέδιο νόμου δεν έχει τεθεί καν προς διαβούλευση με τις ενδιαφερόμενες πλευρές.

Γι αυτό και η Ομοσπονδία των Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) έθεσε το θέμα στον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό ο οποίος βέβαια επεσήμανε πως οι όποιες δραστηριότητες και γνωμοδοτήσεις του ΚΕΣΥ έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έρχεται μείωση των εξειδικευμένων γιατρών με τις αλλαγές στις ειδικότητες! Όλες οι πληροφορίες

Ξεκινούν τα αναδρομικά κουρέματα στους μισθούς των νοσοκομειακών γιατρών! Πόσα θα χάσουν

Ανησυχία στους επικουρικούς γιατρούς για πληρωμές και εφημερίες! Τι θα γίνει με τις παρατάσεις των συμβάσεων

Έτοιμες οι Ομάδες Εργασίας για αλλαγές σε 45 ειδικότητες! Τι θα εισηγηθούν

Στον αέρα οι επικουρικοί γιατροί των νοσοκομείων! Τι θα γίνει το 2018

Σχετικά Άρθρα

Back to top button