ΆρθραΡεπορτάζ υγείας

Αλλαγές στο Δ.Σ του ΕΚΑΒ! Τι θα γίνει με τα νέα ασθενοφόρα;

Σε αλλαγή σύνθεσης του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΚΑΒ, προχώρησε η ηγεσία του υπουργείου Υγείας προκειμένου να υπάρξει απαρτία στο Δ.Σ., ώστε να παρθεί η απόφαση προμήθειας 96 νέων ασθενοφόρων που θα αγοραστούν από με χρήματα από πρόγραμμα ΕΣΠΑ.

Να σημειωθεί πως από την προηγούμενη συνεδρίαση του ΔΣ του ΕΚΑΒ είχε κατακυρωθεί η αγορά 96 νέων ασθενοφόρων, ενώ επρόκειτο να ληφθεί απόφαση και για τα υπόλοιπα τα οποία ωστόσο με βάση τους εργαζόμενους είναι ελάχιστα πιο ακριβά παρότι πληρούν τις προϋποθέσεις.

Μετά ωστόσο την παραίτηση του αντιπροέδρου του ΕΚΑΒ, Γ.Βλάχου η διαδικασία πάγωσε. Διαβάστε εδώ το σχετικό θέμα που είχε αποκαλύψει το HealthReport.gr “Παραιτήθηκε ο αντιπρόεδρος του ΕΚΑΒ! Στον αέρα ο διαγωνισμός για τα ασθενοφόρα”

Έτσι την επόμενη εβδομάδα τα νέα μέλη του Δ.Σ. θα κληθούν να συνεδριάσουν προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία αγοράς των νέων ασθενοφόρων.

Νέα Μέλη Δ.Σ. ΕΚΑΒ

-ο πύραρχος – καρδιολόγος Ηλίας Πετρόπουλος ο οποίος διορίστηκε αντιπρόεδρος του ΕΚΑΒ, στη θέση του παραιτηθέντος Γιώργου Βλάχου.
-ο Μαυροειδής Χριστοφιλόπουλος (ΠΕ προϊστάμενος του υπουργείου Υγείας) στη θέση του παραιτηθέντος Πάρι Παππά και

-ο νευροχειρουργός Παναγιώτης Παπανικολάου, ως εκπρόσωπος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), στη θέση του παραιτηθέντος Μιχαήλ Αγγέλου, θα κληθούν να συνεδριάσουν προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία αγοράς των νέων ασθενοφόρων.

Να σημειωθεί ότι η θητεία των νέων μελών ολοκληρώνεται με τη λήξη της θητείας και των υπολοίπων μελών του συμβουλίου, στις 13 Νοεμβρίου 2015.

Ωστόσο άγνωστο παραμένει πότε θα διορισθεί ο νέος πρόεδρος του ΕΚΑΒ, δεδομένου πως ο νυν Νίκος Παπαευσταθίου αναμένεται να απομακρυνθεί όπως άλλωστε δήλωσε και στο Σωματείο των Εργαζομένων του ΕΚΑΒ ο ίδιος ο υπουργός υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής κατά τη διάρκεια συνάντησης τους.  Διαβάστε ΕΔΩ το σχετικό ρεπορτάζ “Αλλαγή ηγεσίας στο ΕΚΑΒ! Εκτός ο Πρόεδρος και το Δ.Σ.! Όλο το παρασκήνιο”.

Βέβαια η ονοματολογία των τελευταίων ημερών που θέλει να διορίζεται στέλεχος του ΕΚΑΒ από τη Θεσσαλονίκη στη θέση του προέδρου, έχει προκαλέσει ήδη γκρίνιες και συζητήσεις στους κόλπους του φορέα.

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button