ΆρθραΡεπορτάζ υγείας

Αλλαγή ηγεσίας στο ΕΚΑΒ! Εκτός ο Πρόεδρος και το Δ.Σ.! Όλο το παρασκήνιο

Τον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ αλλά και όλο το Δ.Σ. του φορέα αλλάζει η ηγεσία του υπουργείου Υγείας.
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr, ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ Νίκος Παπαευσταθίου έχει ήδη ενημερωθεί σχετικά όπως και τα υπόλοιπα μέλη, ενώ ο ίδιος ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής πληροφόρησε για τις κινήσεις του και τους εκπροσώπους των εργαζομένων του ΕΚΑΒ με τους οποίους συναντήθηκε το περασμένο Σάββατο.

Ο Νίκος Παπαευσταθίου
Ο Νίκος Παπαευσταθίου

Ο Π.Κουρουμπλής ανακοίνωσε στο Σωματείο των Εργαζομένων πως εντός της εβδομάδας θα ανακοινωθεί το όνομα και του νέου προέδρου και των αντιπροέδρων, ενώ πληροφορίες του HealthReport.gr αναφέρουν πως η συμφωνία με το νέο πρόσωπο που θα ηγηθεί του φορέα, είχε κλειστεί σχετικά πρόσφατα.
Πάντως ο νυν πρόεδρος Νίκος Παπαευσταθίου είχε διορισθεί τον περασμένο Ιανουάριο, ενώ κατείχε την ίδια θέση επί σειρά ετών από το 2004 έως και το 2010 πριν αναλάβει και πάλι στις αρχές του χρόνου.

Να σημειωθεί πως πριν από λίγες ημέρες είχε δώσει την παραίτησή του στην ηγεσία του υπουργείου υγείας ο αντιπρόεδρος του ΕΚΑΒ Γιώργος Βλάχος με αποτέλεσμα να τιναχτεί στον αέρα η διαδικασία του διαγωνισμού για την αγορά και των τελευταίων 96 ασθενοφόρων αφού δεν επαρκούσε ο αριθμός των μελών του ΔΣ. Πριν λίγους μήνες είχε ολοκληρωθεί η διαδικασία για την αγορά των πρώτων 90 ασθενοφόρων.

Ρευστό ή επίσχεση

Στο μεταξύ οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ που έχουν προαναγγείλει ότι ξεκινούν επίσχεση στις 16 Ιουνίου, καθώς παραμένουν εδώ και μήνες απλήρωτοι για την υπερωριακή τους εργασία, πήραν τη διαβεβαίωση από τον υπουργό Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή πως θα πληρωθούν κανονικά στις 27 Ιουνίου.

Ο κ.Κουρουμπλής κατά τη διάρκεια της συνάντησης με το Σωματείο των Εργαζομένων δήλωσε πως έχει προωθήσει όλες τις σχετικές διαδικασίες για να καταβληθούν τα χρωστούμενα από νυχτερινά και αργίες τριών μηνών. Για τα εκτός έδρας …βλέπουμε.

Αν πάντως διαπιστωθεί από τους εργαζόμενους ότι πράγματι έχει δοθεί εντολή για την εξόφληση έστω αυτού του τριμήνου, τότε όπως λέει στο HealthReport.gr ο πρόεδρος του Σωματείου των Εργαζομένων του ΕΚΑΒ Γιώργος Μαθιόπουλος, δε θα ξεκινήσει η επίσχεση εργασίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κόβονται τα εκτός έδρας σε Νοσοκομεία, ΕΚΑΒ, Κέντρα Υγείας, Πρόνοια! Δείτε τι προβλέπει το Σχέδιο Νόμου

Παραιτήθηκε ο αντιπρόεδρος του ΕΚΑΒ! Στον αέρα ο διαγωνισμός για τα ασθενοφόρα

Πρόεδρος ΕΚΑΒ: Προτεραιότητα μας να θωρακίσουμε τα νησιά! Ενίσχυση προσωπικού, αναβάθμιση υπηρεσιών

ΕΚΑΒ: Χωρίς ασθενοφόρα τα νησιά το καλοκαίρι! Πως θα καλυφθούν τα κενά

Σχετικά Άρθρα

Back to top button