Ειδήσεις Υγείας

Αλλεργία στο κρύο; Και όμως υπάρχει!

Ιδιαίτερα τους χειμερινούς μήνες εκτός από τη γρίπη, το κρυολόγημα και τις λοιμώξεις του αναπνευστικού, όλο και περισσότεροι άνδρες και γυναίκες εμφανίζουν αλλεργία στο κρύο ενώ είναι δυνατόν να εκδηλωθεί και σε όσους πίνουν παγωμένα ροφήματα.

Πρόκειται για μια άκρως δυσάρεστη κατάσταση, αναφέρουν οι ειδικοί επιστήμονες της  Ελληνικής Εταιρείας Αλλεργιολογίας & Κλινικής Ανοσολογίας,  η οποία αντιμετωπίζεται με την κατάλληλη αγωγή. Δεν είναι πολύ συχνή πάθηση, αλλά αφορά το 3% όλων των κνιδώσεων και κατέχει την 3η θέση μεταξύ των φυσικών κνιδώσεων. Πιο πολύ επηρεάζει άτομα που ζουν σε χώρες μεγάλης διάρκειας του χειμώνα ενώ μπορεί να συμβεί σε κολυμβητές, αθλητές χειμερινών σπορ.

Σύμφωνα με τους ειδικούς όπως συμβαίνει με κάθε αλλεργία, ο οργανισμός αντιδρά στο αλλεργιογόνο –εν προκειμένω στις χαμηλές θερμοκρασίες– απελευθερώνοντας ισταμίνη.

 

 

 

 

 

 

 

Τα συμπτώματα με τα οποία εμφανίζεται είναι:

Κόκκινα εξανθήματα στο δέρμα,
Πρήξιμο κυρίως στο πρόσωπο
Φτάρνισμα
Φαγούρα στη μύτη
Ζαλάδα
Έντονο πονοκέφαλο

Αντιμετώπιση

Σύμφωνα με τις συστάσεις των γιατρών καλό θα είναι καλό να αποφεύγουν να ασχολούνται με σπορ όπως το σκι και το πατινάζ, ενώ θα πρέπει να δίνουν μεγάλη σημασία στο ντύσιμό τους!

Για την άμεση ανακούφιση από τα συμπτώματα απαιτείται μετά από συμβουλή του θεράποντα ιατρού η λήψη φαρμακευτικής αγωγής κυρίως αντιισταμινικών.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button