Ειδήσεις Υγείας

Αλλεργίες στα μάτια: Συμβουλές για άμεση ανακούφιση

Συνήθως εμφανίζονται την Άνοιξη αλλά ειδικά φέτος έκαναν πιο νωρίτερα αισθητή την παρουσία τους λόγω της γύρης η οποία είναι άφθονη στον αέρα και στο περιβάλλον. Η πιο συχνή που ταλαιπωρεί παιδιά και ενήλικες είναι η αλλεργική επιπεφυκίτιδα η οποία εκδηλώνεται σε ένα μεγάλο τμήμα του πληθυσμού. Στις περισσότερες περιπτώσεις τα υπεύθυνα αλλεργιογόνα είναι οι γύρεις των φυτών.

Οι ασθενείς διαμρτύρονται για:

-κοκκίνισμα των ματιών
-οίδημα ή πρήξιμο στα βλέφαρα  και στον επιπεφυκότα
-δακρύρροια
-φαγούρα (Είναι τόσο έντονη που δύσκολα μπορούμε να αντισταθούμε από το να τρίψουμε τα μάτια μας και φυσικά αυτό επιδεινώνει την κατάσταση)
-τσούξιμο, αίσθημα ξένου σώματος

Tips για άμεση ανακούφιση

Η χρήση των γυαλιών ηλίου και το συχνό πλύσιμο των χεριών μπορούν να μας προφυλάξουν από την αλλεργική επιπεφυκίτιδα, τονίζει ο χειρουργός οφθαλμίατρος, κ. Ιωάννης Α. Μάλλιας. Και συνεχίζει: «Οι κρύες κομπρέσες και το πλύσιμο των ματιών με άφθονο κρύο νερό από τη βρύση μπορεί να ανακουφίσει τα συμπτώματα και αυτός είναι ένας απλός τρόπος πρώτης αντιμετώπισης των συμπτωμάτων»

Επίσης τα τεχνητά δάκρυα αναφέρει ο ειδικός μπορούμε να τα χρησιμοποιούμε άφοβα και συχνά γιατί ξεπλένουν τα μάτια από τα αλλεργιογόνα, προστατεύουν τον κερατοειδή χιτώνα και ανακουφίζουν από το αίσθημα ξένου σώματος». Αν τα συμπτώματα δεν υποχωρήσουν χρειάζεται να χορηγηθεί θεραπεία από οφθαλμίατρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μήπως κοκκινίζουν τα μάτια σας; Όλες οι αιτίες

Πως θα προφυλάξετε τα μάτια σας από τον διαβήτη;

Σχετικά Άρθρα

Back to top button