ΆρθραΡεπορτάζ υγείας

Αμαλία Φλέμιγκ ώρα μηδέν! Την παρέμβαση του υπουργείου Υγείας, ζητούν οι εργαζόμενοι

Με τα πιο μελανά χρώματα περιγράφουν τις συνθήκες που επικρατούν το τελευταίο διάστημα στο νοσοκομείο Αμαλία Φλέμιγκ, οι εργαζόμενοι. Η κατάσταση όπως αναφέρουν έχει φτάσει στο μη περαιτέρω και προειδοποιούν  πως η έλλειψη προσωπικού στο νοσοκομείο θα έχει τραγικές συνέπειες για ασθενείς και εργαζόμενους.

Συγκεκριμένα, η ”ακινησία” του τελευταίου διαστήματος, αναπόφευκτα οδηγεί στην ολοένα και μεγαλύτερη όξυνση των προβλημάτων με κύριο εκείνο της έλλειψης προσωπικού.

Ενδεικτικό της κατάστασης είναι το γεγονός ότι καθημερινά μία νοσηλεύτρια εξυπηρετεί 30 ασθενείς στις κλινικές. Επίσης, μία νοσηλεύτρια στα επείγοντα καλείται να αντιμετωπίσει περισσότερα από 100 περιστατικά και να εκτελέσει οδηγίες 3-4 ιατρών ταυτόχρονα.

Και το πρόβλημα δεν σταματά εδώ καθώς σε ολόκληρο το νοσοκομείο υπάρχει ένας και μοναδικός τραυματιοφορέας.

Την ίδια ώρα, μόνο εννέα υπάλληλοι καλούνται να καλύψουν 20 βάρδιες εφημερίας το μήνα και ταυτόχρονα να είναι στο καθημερινό τους πόστο χωρίς δυνατότητα να απουσιάσουν για κανένα λόγο, με τα χρωστούμενα ρεπό να ξεπερνούν τα 100 για κάθε εργαζόμενο.

Μέσα σ αυτό το κλίμα, το Σωματείο Εργαζομένων του νοσοκομείου έκανε παρέμβαση στις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου  Υγείας εξηγώντας για ακόμα μία φορά τη κατάσταση, ζητώντας να ολοκληρωθεί άμεσα η διαδικασία αποσπάσεων και μετατάξεων και ταυτόχρονα να ενισχυθεί άμεσα το Νοσοκομείο με προσωπικό.

Η απάντηση που έλαβε το Σωματείο Εργαζομένων από τον Γ.Γ του υπουργείου Υγείας κ.Σπύρο Κοκκινάκη ήταν θετική προς τα αιτήματα χωρίς ωστόσο, καμία δέσμευση για ενίσχυση προσωπικού, γεγονός που καθιστά τη λειτουργία του νοσοκομείου επισφαλή, με γιατρούς και προσωπικό να έχουν ξεπεράσει από καιρό .. τα όρια τους.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button