Ειδήσεις Υγείας

Αμηνόρροια: Οι ένοχες αιτίες που πιθανώς αγνοείτε!

Σύμφωνα με τους επιστήμονες της mayo clinic δεν είναι ανησυχητικό εάν «χάσετε» κάποιες φορές την περίοδο σας για μικρό χρονικό διάστημακάποιο διάστημα. Το ίδιο ισχύει αν είστε έγκυος ή θηλάζετε! Όμως κάποιες φορές, η αμηνόρροια ίσως αποτελεί ένα σημάδι κάποιων παθήσεων που χρειάζεται άμεσα να αντιμετωπίσετε.

Σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών. Είναι μια κατάσταση, κατά την οποία οι ωοθήκες δεν απελευθερώνουν τακτικά ένα ωάριο (ωορρηξία).

Υποθαλαμική αμηνόρροια. Όταν το τμήμα του εγκεφάλου που ρυθμίζει την έμμηνο ρύση σταματήσει να λειτουργεί κανονικά. Οι αιτίες που προκαλούν το φαινόμενο αυτό είναι η υπερβολική άσκηση, η υπερβολική απώλεια βάρους και το άγχος.

Υπερπρολακτιναιμία. Συμβαίνει, όταν μια γυναίκα έχει υψηλές τιμές υψηλά της ορμόνης προλακτίνης στο αίμα.

Πρόωρη ωοθηκική ανεπάρκεια. Όταν οι ωοθήκες σταματούν να λειτουργούν σωστά σε γυναίκες που δεν έχουν ακόμη συμπληρώσει την ηλικία φυσικής εμμηνόπαυσης (συνήθως 50 ετών).

Πότε να πάτε σε γιατρό

Η αντιμετώπιση της αμηνόρροιας προϋποθέτει διερεύνηση και εντοπισμό του αιτίου. Αυτό γίνεται μέσω γυναικολογικής εξέτασης, μετρήσεων των ορμονών, υπέρηχου και ελέγχου της υπόφυσης. Για παράδειγμα, το σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών μπορεί συχνά να ελεγχθεί με τη χρήση ορμονικών θεραπειών.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button