ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Ανάσα για τους επικουρικούς! Εισπράττουν τα δεδουλευμένα τους

Το αυτονόητο…τα δεδουλευμένα των τελευταίων μηνών θα εισπράξουν λίγο πριν τις γιορτές οι επικουρικοί γιατροί και το επικουρικό προσωπικό.

Γιατροί και εργαζόμενοι που εργάζονται με συμβάσεις στο ΕΣΥ, δεν είχαν πληρωθεί τους τελευταίους μήνες και ήταν μάλιστα και αμφίβολο πότε θα εισπράξουν τα χρήματά τους.

Το επικουρικό προσωπικό των νοσοκομείων, τόσο γιατροί όσο και άλλοι εργαζόμενοι, δεν πληρώνονταν τους τελευταίους μήνες καθώς το Ελεγκτικό Συνέδριο «μπλόκαρε» τη διαδικασία με το επιχείρημα ότι οι συμβάσεις τους ξεπέρασαν τους 24 μήνες.

Χρειάστηκε να γίνουν κινητοποιήσεις και να παρέμβουν συνδικαλιστικές οργανώσεις αλλά και το υπουργείο Υγείας για να δοθεί τελικώς μια λύση της τελευταίας στιγμής ώστε να μπορέσουν να κάνουν γιορτές με χρήματα στην τσέπη τους. Διαβάστε ΕΔΩ τι είχε πει ο υπουργός Υγείας: «Έρχεται η λύση για τους επικουρικούς; Τι υποσχέθηκε ο υπ.Υγείας»

Βέβαια μπορεί να δόθηκε το πράσινο φως για να εισπράξουν τις αμοβές τους των τελευταίων μηνών, αλλά η ανασφάλεια τους θα παραμείνει καθώς μόλις λήξουν οι συμβάσεις τους θα μπουν στη λίστα με τους ανέργους. Δείτε ΕΔΩ ενδεικτικά: «Επικουρικοί τέλος μετά τη λήξη των συμβάσεων! Τι είπε ο υπ.Υγείας»

Γι αυτό άλλωστε η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ) σημειώνει: «Βέβαια αυτή η απόφαση που πάρθηκε μετά από αγώνα, δεν εξασφαλίζει τη διαρκή και απρόσκοπτη πληρωμή τους ούτε λύνει το μεγάλο πρόβλημα της σταθερής κι μόνιμης δουλειάς για τους συναδέλφους για την οποία αγωνιζόμαστε χρόνια.
Ο αγώνας μας θα είναι διαρκής και καλούμε τους συναδέλφους σε επαγρύπνηση».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Επικουρικοί χωρίς μισθό και εφημερίες! Γιατί εντείνεται το πρόβλημα. Όλες οι τελευταίες εξελίξεις

Τι ωράριο θα έχουν γιατροί και εργαζόμενοι στις νέες ΤΟΜΥ της Πρωτοβάθμιας!

ΕΟΠΥΥ: Νέος προϋπολογισμός 2018 σε …ισορροπία τρόμου! Πόσο κουρεύονται οι δαπάνες

Σχετικά Άρθρα

Back to top button