ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Ανάσα για 31 νοσοκομεία της Αθήνας και του Πειραιά! Έρχεται εξοπλισμός με κονδύλια της Περιφέρειας

Όπως ανακοίνωσε η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, στο πλαίσιο της στήριξης του δημοσίου συστήματος υγείας, θα επιχορηγήσει με 40,6 εκατ. ευρώ, 31 Νοσοκομεία της Αθήνας και του Πειραιά, προκειμένου να αγορασθεί σύγχρονος εξοπλισμός.

Πρόκειται για κονδύλια που εξασφάλισε η Περιφέρεια Αττικής και με βάση το νόμο έχει τη δυνατότητα να τα διαθέσει στο σύστημα υγείας για τη στήριξη των πολιτών.

Με το κονδύλι αναμένεται να εξοπλιστούν καταρχάς τα μεγάλα νοσοκομεία της Αθήνας και του Πειραιά όπου και παρατηρείται η μεγαλύτερη κίνηση ασθενών.

Άλλωστε με βάση την καταγραφή της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας (1η ΥΠΕ), μόνο τον τελευταίο χρόνο από το 2015 έως το 2016 υπήρχε αύξηση των επισκέψεων στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία των Νοσοκομείων όπου γίνονται τα προγραμματισμένα ραντεβού κατά 4,58%.

Μπορεί οι εισαγωγές να μην αυξήθηκαν κατακόρυφα, εκτιμάται ωστόσο ότι περιορίστηκαν λόγω κρίσης οι νοσηλείες στον ιδιωτικό τομέα.

Να σημειωθεί ότι με βάση τα στοιχεία της 1ης ΥΠΕ, τα νοσοκομεία της Αττικής παρουσίασαν από το 2015 έως το 2016 μια μικρή αύξηση στις εισαγωγές της τάξης του 2,7%. Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις λεπτομέρειες για το: «Ποια είναι τα πιο «γεμάτα» και τα πιο «άδεια» νοσοκομεία της Αττικής!»

Πάντως τα 40,6 εκατ.ευρώ θα δοθούν στα νοσοκομεία της Αθήνας και του Πειραιά έπειτα από συνεννόηση της Περιφέρειας Αττικής με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Με το κονδύλι αναμένεται να αγορασθούν εκτός των άλλων σύγχρονοι μαγνητικοί τομογράφοι, αξονικοί κ.λ.π.
Ήδη όπως αναφέρουν πηγές του HealthReport.gr, το υπουργείο υγείας έχει ετοιμάσει λίστα με τις ακριβείς ανάγκες του κάθε νοσοκομείου ώστε να μπορούν σιγά σιγά να καλυφθούν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αλλαγές για τους νοσηλευτές δια χειρός Πολάκη! Τι αλλάζει σε άδειες και εκπαίδευση

Αλλάζει ο τρόπος πρόσληψης των γιατρών στο ΕΣΥ! Όλα τα νέα κριτήρια

Στο στόχαστρο η ακίνητη περιουσία των Νοσοκομείων! Ξεκινά καταγραφή

Δείτε πόσο θα πληρώνονται για τις εφημερίες οι νοσοκομειακοί γιατροί με το νέο μνημόνιο!

Προς αναζήτηση νέου Περιφερειάρχη Υγείας το υπουργείο Υγείας! Όλο το παρασκήνιο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button