ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείαςΦάρμακα

Ανάστατη η αγορά από φαρμακευτική που μοίραζε μίζες! Τι θα κάνει το υπουργείο Υγείας

Τις καταγγελίες φέρονται να έκαναν στις Αμερικανικές αρχές δύο στελέχη της φαρμακευτικής εταιρείας που απολύθηκαν, όπως αποκάλυψε ο ιστότοπος iefimerida.gr.

Η μεγάλη πολυεθνική φαρμακευτική εταιρεία με έδρα την Ευρώπη, όπως προκύπτει από τις καταγγελίες, φαίνεται πως είχε απολύσει τα δύο στελέχη της τα οποία όμως δε δεσμεύονταν από ρήτρα εμπιστευτικότητας.

φάρμακα HealthReport.gr

Έτσι μετέβησαν στις Αμερικανικές Αρχές προκειμένου να παράσχουν κάθε στοιχείο που να αποδεικνύει ότι η φαρμακευτική στην οποία εργάζονταν έδινε…δωράκια τόσο σε γιατρούς όσο και σε αξιωματούχους, προκειμένου τα φάρμακά της και να τιμολογούνται ευνοϊκά και να προωθούνται στην ελληνική αγορά με μεγαλύτερη συχνότητα.

Τι θα κάνει το υπουργείο Υγείας

Από τη πρωί της Δευτέρας οπότε και έγινε γνωστή η είδηση, άρχισαν οι συζητήσεις τόσο στα γραφεία φαρμακευτικών εταιρειών όσο και σε γραφεία υψηλόβαθμων κυβερνητικών στελεχών.
Την υπόθεση εξέτασε λεπτομερώς και η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, όπως αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr.

Μάλιστα η ηγεσία του υπουργείου Υγείας προτίθεται να συνδράμει με κάθε τρόπο και στις πιθανές έρευνες που μπορεί να ξεκινήσουν και στη χώρα μας από τις αρμόδιες δικαστικές αρχές, ώστε να διαλευκανθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες η συγκεκριμένη φαρμακευτική εταιρεία προωθούσε τα φάρμακά της.

Υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές που ασχολήθηκαν εκτενώς με το θέμα, έλεγαν στο HealthReport.gr ότι η συγκεκριμένη φαρμακευτική εταιρεία έχει απασχολήσει και στο παρελθόν την επικαιρότητα με διάφορα θέματα, ενώ το υπουργείο Υγείας προτίθεται να δώσει κάθε στοιχείο στην περίπτωση που ασχοληθεί και η ελληνική δικαιοσύνη.

γιατροί φάρμακα

Πάντως με βάση τις ίδιες πηγές του HealthReport.gr, οι εκπρόσωποι της εταιρείας φέρονται να είχαν γίνει…τσιμπούρι σε πολλούς γιατρούς προκειμένου να συνταγογραφήσουν τα φάρμακά τους, με αποτέλεσμα να υπάρχουν και παράπονα για πιεστικές συμπεριφορές.

Από την άλλη, σε κυβερνητικό επίπεδο, εκτιμάται από πολλά στελέχη, αναφέρουν πληροφορίες του HealthReport.gr, ότι μια ενδεχόμενη αποκάλυψη από τις Αμερικανικές αρχές, για το ποιοι Έλληνες αξιωματούχοι του παρελθόντος εμπλέκονταν σε αυτήν την υπόθεση, πιθανώς να μπορεί να δείξει και στην πράξη πως εκτοξεύθηκε η φαρμακευτική δαπάνη μέσα σε λίγα χρόνια.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να υπάρξει εξέλιξη στο θέμα με νέα στοιχεία, αναφέρουν υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές στο HealthReport.gr.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μειώνονται οι τιμές των φαρμάκων με «κόφτη»! Όλη η υπουργική απόφαση

Δείτε τι «Crash Test» κάνουν στα νέα φάρμακα στην Ευρώπη πριν τα χορηγήσουν στους ασθενείς!

Σχετικά Άρθρα

Back to top button