ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Ανάστατοι οι γιατροί της Θεσσαλονίκης για το Κέντρο Υγείας Πύλης Αξιού! Οι αντιδράσεις για πιθανή μεταστέγαση

Αρχική > Άρθρα > Ανάστατοι οι γιατροί της Θεσσαλονίκης για το Κέντρο Υγείας Πύλης Αξιού! Οι αντιδράσεις για πιθανή μεταστέγαση

Ανάστατος φαίνεται πως είναι ο ιατρικός κόσμος της Θεσσαλονίκης μετά τα σενάρια που ήθελαν τη μεταστέγαση του Κέντρου Υγείας Πύλης Αξιού.

Όπως σημειώνουν τα μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού Δημόσιου Συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (Π.Ο.Σ.Ε.Υ.Π.Π.Φ.Υ.), η υπόθεση ξεκίνησε όταν ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου σε σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό των φορέων της πόλης, ζήτησε να αποδοθεί το κτίριο στα δικαστήρια ενώ ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων πρότεινε να μεταφερθεί το προσωπικό στο Κέντρο Υγείας Αμπελοκήπων.

«Η πρόταση έγινε ερήμην της διοίκησης του Συλλόγου Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού ΕΟΠΥΥ Θεσσαλονίκης (ΣΕΥΠ Θεσ/νίκης) και του
Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης» αναφέρει στο HealthReport.gr ο Σάββας Παρασκευόπουλος Πρόεδρος του Συλλόγου.

Όπως εξηγεί: «Η πρόταση είναι απαράδεκτη και παραπλανητική διότι στο Κέντρο Υγείας Αμπελοκήπων δεν υπάρχουν διαθέσιμοι χώροι πλην ενός ιατρείου και φυσικά είναι αδύνατον να στεγάσει τους 50 γιατρούς, τα 56 άτομα λοιπού προσωπικού, τα ΚΕΠΑ, τα εργαστήρια (μικροβιολογικό, ακτινολογικό, κυτταρολογικό) κλπ».

Να σημειωθεί ότι οι γιατροί θεωρούν πως μία τέτοια κίνηση θα έβλαπτε σοβαρά την υγειονομική κάλυψη των κατοίκων του μεγαλύτερου Δήμου της πόλης της Θεσσαλονίκης δεδομένου ότι πρόκειται και για το μεγαλύτερο Κέντρο Υγείας της Β.Ελλάδος.

Ο κλάδος έχει ξεκινήσει σειρά συναντήσεων για να αποτραπεί ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Πάντως μέχρι στιγμής πηγές του HealthReport.gr δεν επιβεβαιώνουν ότι η μεταστέγαση του Κέντρου Υγείας της Πύλης Αξιού, είναι στα σχέδια της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Άδειασαν τα Κέντρα Υγείας από γιατρούς! Πόσοι αποχώρησαν

Μετακινήσεις εξπρές από τα Κέντρα Υγείας στα Νοσοκομεία για να καλυφθούν οι ανάγκες! Όλα τα προβλήματα

Υπό κατάρρευση τα Κέντρα Υγείας! Χωρίς γιατρούς και το Κέντρο Υγείας Καπανδριτίου

Show More

Σχετικά Άρθρα

Back to top button
Close