ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Αναδρομικά εξπρές, με κρατήσεις αλλά χωρίς αυξήσεις! Τι να περιμένουν οι γιατροί του ΕΣΥ

Όπως όλα δείχνουν ο Χριστουγεννιάτικος «μποναμάς» που είναι να λάβουν οι γιατροί του ΕΣΥ όπως οι ένστολοι, οι πανεπιστημιακοί και όσοι ανήκουν στα ειδικά μισθολόγια, θα είναι τσεκουρωμένος και σίγουρα όχι όσα ανέμεναν οι γιατροί δεδομένων και των τεράστιων περικοπών που έχουν υποστεί στα χρόνια των μνημονίων.

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο όπως επισημαίνει η Ομοσπονδία των Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ), ότι με την τροπολογία της κυβέρνησης δεν καθορίζεται ο χρόνος, η διαδικασία αλλά προπαντός οι κρατήσεις που θα αφορούν αυτήν την καταβολή, αλλά παραπέμπονται σε μελλοντικές Υπουργικές αποφάσεις. Οι υπουργικές αυτές αποφάσεις που θα εκδοθούν τις επόμενες ημέρες είναι αυτές που θα δείξουν και ξεκάθαρα τα ποσά που θα φθάσουν στις τσέπες των γιατρών του ΕΣΥ.

Όλα δείχνουν όμως ότι τελικά θα δοθούν -ακόμη και στα δύο χρόνια που έχουν υπολογισθεί τα αναδρομικά από Νοέμβριο του 2014 έως τον Δεκέμβριο του 2016, σχεδόν το 1/3!

Και αυτό διότι ο κλάδος έχει υπολογίσει πως οι κρατήσεις θα κουρέψουν σημαντικά τα τελικά ποσά. Δείτε ΕΔΩ ποια ποσά δικαιούνται οι γιατροί του ΕΣΥ και τι θα καταλήξει στις τσέπες τους όπως εκτιμούν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις: «Δείτε τα ποσά που έστειλαν τα νοσοκομεία στο υπ.Υγείας για τα αναδρομικά των γιατρών του ΕΣΥ! (έγγραφο)»

Κουρεμένα αναδρομικά και χωρίς αυξήσεις

Η Ομοσπονδία των Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) ξεκαθαρίζει ότι «νομοθετείται ότι δεν αναπροσαρμόζονται οι σημερινές αποδοχές των Νοσοκομειακών γιατρών, δηλαδή δεν αίρεται η μισθολογική περικοπή του 2012 παρά την σχετική κατηγορηματική απόφαση του ΣτΕ».
Γεγονός που σημαίνει ότι και στο μέλλον αποκλείεται κάθε πιθανότητα αύξησης των μισθών στα επίπεδα προς των μνημονίων.

Γι αυτό και οι Νοσοκομειακοί γιατροί, η ΟΕΝΓΕ και οι Ενώσεις μέλη της σκοπεύουν με κάθε τρόπο να διεκδικήσουν τα χρήματα του κλάδου τόσο σε τακτικές αποδοχές όσο και σε εφημερίες που αντιστοιχούν για όλη την περίοδο από 1/1/2012 έως και σήμερα.

Μάλιστα οι γιατροί στις 14 Νοεμβρίου προχωρούν σε 24ωρη απεργία ζητώντας από την κυβέρνηση να τηρήσει τις αποφάσεις των δικαστηρίων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τι προβλέπει η Τροπολογία για τα αναδρομικά των γιατρών του ΕΣΥ! Όλη η απόφαση

Πόσα χρήματα έχασαν οι νοσοκομειακοί γιατροί τα τελευταία 7 χρόνια! Όλοι οι μισθοί ανά κατηγορία

Θα πάρουν αναδρομικά και οι ειδικευόμενοι γιατροί του ΕΣΥ! Τι δικαιούνται

Σχετικά Άρθρα

Back to top button