ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Αναζητούνται κι άλλοι γιατροί που συνεργάσθηκαν με τη Novartis! Ποιες χρονιές εξετάζονται

Αναζήτηση σε κάθε αρχείο και σε κάθε έγγραφο κάνουν οι αρμόδιες ελεγκτικές αρχές παρουσία μάλιστα εισαγγελέα, προκειμένου να εντοπισθούν γιατροί οι οποίοι συνεργάσθηκαν έναντι αμοιβής με την εταιρεία Novartis.

Ήδη με βάση τις πληροφορίες που υπάρχουν έχουν βρεθεί τα ονόματα 300 γιατρών σε αρχεία που δείχνουν πως έχουν συνεργασθεί έναντι 1000 έως 5000 ευρώ για το διάστημα 2016-2017.

Έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr αναφέρουν πως η έρευνα συνεχίζεται με τη διασταύρωση στοιχείων και εγγράφων που έχουν ληφθεί και από τον ΕΟΦ κατά τον αιφνίδιο έλεγχο που πραγματοποιήθηκε. Διαβάστε ΕΔΩ τι πήραν οι ελεγκτές από τον ΕΟΦ: «Αιφνίδια «εισβολή» ελεγκτών στον ΕΟΦ για την υπόθεση Novartis! Αποκλειστικές πληροφορίες»

Σε ποιες χρονιές εστιάζονται οι έρευνες

Οι αρχές εξετάζουν πλέον συγκεκριμένες ημερομηνίες και χρονιές καθώς θεωρούν πως υπάρχουν συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα για τα οποία είναι δυνατόν να βρεθούν αποδείξεις.
Ειδικότερα όπως λένε πηγές του HealthReport.gr, οι χρονιές που έχουν μπει στο στόχαστρο εκτός των άλλων είναι το 2012, το 2014 αλλά και το 2015 πριν τα capital controls.

Το κλιμάκιο των ελεγκτών επιχειρεί να κάνει συνδυαστική έρευνα τόσο στα αρχεία της φαρμακευτικής εταιρείας, όσο και στα αρχεία του ΕΟΦ, ενώ δεν αποκλείεται στη συνέχεια να γίνουν και έλεγχοι στα οικονομικά των γιατρών και στις καταθέσεις τους. Η έρευνα αφορά τόσο ιδιώτες γιατρούς όσο και γιατρούς του δημοσίου.

Με βάση τις υπάρχουσες πληροφορίες του HealthReport.gr, έχουν βρεθεί λίστες με ονόματα γιατρών στα αρχεία της Novartis, τα οποία και θα διασταυρωθούν στη συνέχεια με όσα άλλα έγγραφα εντοπισθούν.

Ωστόσο προβληματισμό προκαλεί το γεγονός γιατί μπαίνουν τώρα στο στόχαστρο οι γιατροί και μάλιστα για συνεργασίες που αμείβονται με ποσά όπως 1000 και 2000 ευρώ, τη στιγμή που οι συνεργασίες για ομιλίες και έρευνες είναι νόμιμες και δίνεται μάλιστα και σχετική έγκριση από τον ΕΟΦ.

Είναι χαρακτηριστικό πως μόλις πριν από 3 χρόνια ο ΕΟΦ είχε εκδώσει και ανώτατο όριο αμοιβών για ομιλίες γιατρών σε συνέδρια και από τον δημόσιο τομέα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Editorial: Όταν όλοι πέφτουν από τα σύννεφα για τη Novartis!

Τι έρχεται μετά τη Novartis! Νέος φάκελος «φωτιά»

Έρχεται έλεγχος σε όλη την αγορά φαρμάκου! Όλες οι επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης

Υπόθεση Novartis: Φύλλο και φτερό τα οικονομικά 4000 γιατρών! Τι θα ελέγξουν οι αρχές

Σχετικά Άρθρα

Back to top button