ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Αναζητώντας μόνιμους Γενικούς Γραμματείς στο υπουργείο Υγείας! Τι προβλέπει το πολυνομοσχέδιο μέχρι τέλους Ιουνίου

Στην τελική ευθεία βρίσκεται και το υπουργείο Υγείας για την αναζήτηση των προσώπων που θα καλύψουν τις θέσεις των Διοικητικών και Αναπληρωτών Διοικητικών Γραμματέων. Κάτι που άλλωστε θεσμοθετείται και με το πολυνομοσχέδιο για την 3η αξιολόγηση που οδεύει προς ψήφιση στη Βουλή το αργότερο έως τη Δευτέρα 15 Ιανουαρίου.

Έπειτα από σχετική συμφωνία με την τρόικα, όλα τα υπουργεία θα πρέπει στο πλαίσιο της αποκομματικοποίησης του κράτους, να ακολουθήσουν μία αξιοκρατική διαδικασία για την πλήρωση των θέσεων των Διοικητικών και Αναπληρωτών Διοικητικών Γραμματέων καθώς και των Τομεακών και Ειδικών Τομεακών Γραμματέων έως τις 30 Ιουνίου 2018.

Ήδη πάντως το υπουργείο Υγείας έχει προκηρύξει τις θέσεις του Διοικητικού Γενικού Γραμματέα και του αναπληρωτή Διοικητικού Γραμματέα. Διαβάστε ΕΔΩ όλα τα κριτήρια για όποιον ενδιαφέρεται να καταθέσει αίτηση: «Προς αναζήτηση αναπληρωτή Διοικητικού Γραμματέα το Υπουργείου Υγείας! Όλα τα κριτήρια»

Ποιος και πως θα επιλέξει τους μόνιμους Γραμματείς

Σύμφωνα με τη διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθηθεί για την κάλυψη όλων των θέσεων, ειδική επιτροπή θα κρίνει τους υποψηφίους η οποία στο τέλος μετά και από προσωπικές συνεντεύξεις, θα προτείνει τρία τελικά ονόματα στον υπουργό Υγείας ο οποίος και θα κάνει την τελική επιλογή.

Ειδικότερα την επιλογή των υποψηφίων πραγματοποιεί το Ειδικό́ Συμβούλιο Επιλογής Διοικήσεων (Ε.Σ.Ε.Δ.). Το ίδιο Συμβούλιο κρίνει το παραδεκτό των αιτήσεων και στη συνέχεια αξιολογεί τα προσόντα των υποψηφίων βάσει των δηλωθέντων στα βιογραφικά τους σημειώματα.

Ο Πολάκης ο Ξανθός και ο ανασχηματισμός

Αμέσως μετά καλεί τους επικρατέστερους να υποβάλλουν τα απαιτούμενα για την απόδειξη των αναφερομένων στο βιογραφικό τους σημείωμα προσόντων δικαιολογητικά, και συνεκτιμά την προσωπικότητα των υποψηφίων, κατόπιν διενέργειας δομημένης συνέντευξης, στην οποία καλούνται υποχρεωτικά, εφόσον υπάρχουν, τουλάχιστον δέκα (10) υποψήφιοι, εκ των οποίων τουλάχιστον έξι (6) πρέπει να είναι υποψήφιοι, μέλη του Μητρώου.

Στη συνέχεια υποβάλλει στον Υπουργό Υγείας εισήγηση με τους τρεις επικρατέστερους υποψηφίους.

Ο τελικός διορισμός ολοκληρώνεται με την έκδοση απόφασης του Υπουργού Υγείας, ο οποίος επιλέγει υποχρεωτικά έναν από τους τρεις επικρατέστερους υποψηφίους για τη θέση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ξεκινούν οι αιτήσεις για τη θέση Διοικητικού Γενικού Γραμματέα του υπ.Υγείας! Όλες οι λεπτομέρειες

Ποιοι θα αξιολογούν τα νέα φάρμακα! Οι απαγορεύσεις και οι αυστηρές ποινές για σχέσεις με φαρμακευτικές

Επανέρχονται τα πληθυσμιακά κριτήρια για τα διαγνωστικά μηχανήματα! Τι προβλέπει το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα

Συναισθηματικός δότης οργάνων μόνο με αυστηρές διαδικασίες ελέγχου! Τι προβλέπει το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button