ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Ανακαινίζονται οι τουαλέτες και αλλάζουν τα σεντόνια στα δημόσια νοσοκομεία! Ανακοινώσεις Μητσοτάκη

Αρχική > Άρθρα > Ανακαινίζονται οι τουαλέτες και αλλάζουν τα σεντόνια στα δημόσια νοσοκομεία! Ανακοινώσεις Μητσοτάκη

Με χορηγία της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών ανακαινίζονται οι τουαλέτες και αντικαθίστανται τα κλινοσκεπάσματα σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας.  Διαβάστε ΕΔΩ το ρεπορτάζ του HealthReport.gr: Έρχεται λίφτινγκ δια χειρός Κικίλια στα δημόσια νοσοκομεία! Τι σχεδιάζεται

Η αρχή της μίνι ανακαίνισης θα γίνει σε 1.000 τουαλέτες, με τη δαπάνη των έργων ανανέωσης και βελτίωσης τους να εκτιμάται σε περίπου 900.000 ευρώ στα νοσοκομεία της 1ης και της 2ης Υγειονομικής Περιφέρεια.

Όπως υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης πρόκειται «για μια παρέμβαση η οποία, όχι απλά θα αλλάξει την καθημερινότητα στα νοσοκομεία, αλλά θα ξαναδώσει και στους ασθενείς ένα αίσθημα αξιοπρέπειας».

Ανάλογες αλλαγές θα γίνουν και στα κλινοσκεπάσματα των νοσηλευτικών ιδρυμάτων. Εξάλλου είναι τοις πάσι γνωστό ότι τα σεντόνια και οι μαξιλαροθήκες αποτελούν είδος πολυτελείας για τα νοσοκομεία αφού πολλές φορές σύμφωνα με τις καταγγελίες των εργαζομένων στο ΕΣΥ οι ασθενείς φέρνουν από το σπίτι τους τα δικά τους.

Έτσι 100.000 σεντόνια, 25.000 μαξιλάρια και 25.000 κουβέρτες θα ανανεώσουν και θα προστεθούν στον εξοπλισμό των 120 νοσοκομείων σε όλη την επικράτεια. Όσον αφορά δε την ολοκλήρωση του έργου, υπογραμμίζεται πως και αυτό θα υλοποιηθεί βάσει συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος που έχει τεθεί και είναι η παράδοση όλων των παραπάνω υλικών σε δύο μήνες. Το σύνολο της χορηγίας κυμαίνεται στα 6 εκατομμύρια ευρώ.

Σε τρεις μήνες

Σύμφωνα με τον Υπουργό Υγείας, η παρέμβαση στα νοσοκομεία της Αττικής θα ξεκινήσει το αργότερο σε 3 μήνες και θα αφορά στην ανακατασκευή και ανακαίνιση όλων των χώρων υγιεινής. Θα ολοκληρωθεί εντός του 2020 ίσως και εντός του πρώτου εξαμήνου μετά την έναρξή της.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, Θεόδωρος Βενιάμης, δήλωσε μεταξύ άλλων ότι: «Προφανώς, θα προσπαθήσουμε να το τελειώσουμε πάρα πολύ σύντομα, είναι και λίγο δύσκολο να εναρμονήσουμε τους κατασκευαστές με το να μην κλείσουμε και τα νοσοκομεία, αλλά θεωρώ ότι με μια αρμονική συνεργασία μέσα στο έτος το 2020 θα έχουμε ολοκληρώσει όλη αυτή την προσπάθεια.Το έργο της «Συν-ένωσις» είναι ευρύτατο, καλύπτει όλη την Ελλάδα σε πάρα πολλές δράσεις».

,ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Υπό κατάρρευση η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας χωρίς χρήματα για γιατρούς και εξετάσεις! Τι καταγγέλλουν οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ

Στον ΕΟΦ οριστικά η αρμοδιότητα των ιατρικών συνεδρίων!

Σχετικά Άρθρα

Back to top button