ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Ανακοινώθηκαν οι προσλήψεις στα Επείγοντα των Νοσοκομείων! Πόσοι γιατροί πάνε στο ΕΣΥ!

Παρά το γεγονός ότι είχαν διαφημιστεί εδώ και πολύ καιρό από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου υγείας τελικά ενισχύνονται με 528 γιατρούς τα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) των νοσοκομείων.

Αναλυτικότερα υπογράφηκε χθές Παρασκευή 16 Μαρτίου,  από τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό και τον αναπληρωτή υπουργό, Παύλο Πολάκη, η έγκριση για την προκήρυξη από τα νοσοκομεία, συνολικά 768 θέσεων ειδικευμένων γιατρών του κλάδου ΕΣΥ.

Οι θέσεις αυτές κατανέμονται ως εξής:

528 στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ). Πρόκειται για νέες θέσεις που δημιουργήθηκαν με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών και την εύρυθμη λειτουργία των νοσοκομείων.

105 για την κάλυψη αναγκών σε ιατρικό προσωπικό στα δημόσια νοσοκομεία όλης της χώρας

74 προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες που θα προκύψουν από τη μετάθεση γιατρών που έχουν συμπληρώσει 5 χρόνια σε άγονες περιοχές

61 επαναπροκηρύξεις για θέσεις που είχαν αποβεί άγονες.

Έρχεται νέα ειδικότητα

Πάντως η πολιτική ηγεσία του υπ. υγείας αναμένεται να θεσπίσει νέα ειδικότητα, της επείγουσας ιατρικής που αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή με το νομοσχέδιο για τις ειδικότητες.

Με βάση τις τελευταίες εκτιμήσεις ο χρόνος δημοσιοποίησής του μετατέθηκε για τους πρώτους τρεις μήνες του 2018. Διαβάστε πάντως ΕΔΩ τις λεπτομέρειες: «Ετοιμάζεται ειδικότητα επείγουσας ιατρικής! Τι οργανώνει το υπ.Υγείας»

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του υπουργείου Υγείας σήμερα το 60%-80% των περιστατικών που αντιμετωπίζονται στα ΤΕΠ των νοσοκομείων, θα μπορούσαν να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά σε επίπεδο πρωτοβάθμιας φροντίδας. Γεγονός που δημιουργεί όπως έχει επισημάνει ο υπουργός Υγείας Αν.Ξανθός σε παλαιότερες δηλώσεις του, «προβλήματα έγκαιρης και ποιοτικής ανταπόκρισης των νοσοκομείων στα πραγματικά επείγοντα περιστατικά , εντείνει την εργασιακή πίεση στο προσωπικό και την ταλαιπωρία των ασθενών»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πως θα λειτουργούν τα αυτόνομα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών! Όλες οι πληροφορίες

Τι αλλάζει στην καθημερινότητα των ασθενών στα νοσοκομεία το 2018! Οι τέσσερις μεγάλες αλλαγές

Αλλαγές στις ειδικότητες από το 2018! Όλες οι τελευταίες πληροφορίες για το νομοσχέδιο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button