ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείαςΦάρμακα

Ανακοινώνονται οι υποχρεωτικές εκπτώσεις στα φάρμακα! Πως θα διαμορφωθούν τα νέα rebate

Έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr αναφέρουν ότι η ηγεσία του υπουργείου Υγείας μετά από καιρό κατέληξε στο πως θα πρέπει να διαμορφωθούν οι νέες υποχρεωτικές εκπτώσεις στα φάρμακα (Rebate) που σήμερα είναι σύνθετες και δημιουργούν προβλήματα στην αγορά φαρμάκου.

Υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές έλεγαν στο HealthReport.gr πως η ηγεσία του υπουργείου Υγείας μετά από συνεχείς συσκέψεις αλλά και μελέτη των δεδομένων, κατέληξε στην ενοποίηση των υποχρεωτικών εκπτώσεων (rebate), δεδομένου ότι σήμερα το σύστημα περιλαμβάνει περίπου 9 διαφορετικά rebate, τα οποία υπολογίζονται με εξαιρετικά σύνθετο και πολύπλοκο τρόπο.

Το νέο σύστημα λένε οι ίδιες πηγές του HealthReport.gr, θα είναι απλοποιημένο και θα περιλαμβάνει κλιμακωτό rebate στα φάρμακα μέχρι ποσοστό 24%.

Οι σχετικές ανακοινώσεις αναμένονται ακόμη και σήμερα, ενώ ταυτόχρονα το υπουργείο Υγείας προτίθεται να γνωστοποιήσει και τις αλλαγές στα claw back δηλαδή στις υποχρεωτικές επιστροφές με την υπέρβαση της προϋπολογισθείσας δαπάνης.

φάρμακα

Αυτό που αποτελεί κλειδί στην όλη διαδικασία είναι οι κλειστοί προϋπολογισμοί στα νοσοκομεία.
Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας- λένε πληροφορίες του HealthReport.gr– αναμένεται να προωθήσει τους κλειστούς προϋπολογισμούς στα ακριβά φάρμακα στα νοσοκομεία. Ουσιαστικά θα δημιουργηθούν προϋπολογισμοί ανά κατηγορία φαρμάκων (ανά ασθένεια) και όταν αυτός ο προϋπολογισμός θα ξεπερνιέται, θα υπάρχει αυτόματη επιστροφή χρημάτων από τις φαρμακευτικές εταιρείες που διαθέτουν τα φάρμακα της συγκεκριμένης κατηγορίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ανάστατη η αγορά από φαρμακευτική που μοίραζε μίζες! Τι θα κάνει το υπουργείο Υγείας

Μειώνονται οι τιμές των φαρμάκων με «κόφτη»! Όλη η υπουργική απόφαση

Βρέθηκε λύση για τα νέα φάρμακα! Πως θα εισάγονται! Όλα τα νέα μέτρα του υπ.Υγείας

Σχετικά Άρθρα

Back to top button