ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Αναστάτωση στην αγορά φαρμάκου για καταγγελίες περί μίζας σε γιατρούς και αξιωματούχους! Τι απαντά η Novartis Hellas

Οι καταγγελίες δημοσιεύτηκαν στον ιστότοπο iefimerida.gr και μάλιστα αρχικά χωρίς το όνομα της φαρμακευτικής εταιρείας.

Η είδηση προκάλεσε έντονη αναστάτωση στη φαρμακευτική αγορά καθώς φέρονται δύο υπάλληλοι Έλληνες πολίτες, να έχουν μεταβεί στις ΗΠΑ προκειμένου να καταθέσουν στην επιτροπή κεφαλαιαγοράς όλα τα στοιχεία που αποδεικνύουν τη διαφθορά.

Με βάση το δημοσίευμα πρόκειται για δύο υπαλλήλους που εργάζονταν στην εταιρεία από το 2008 και κατείχαν ο ένας θέση υπευθύνου επικοινωνίας και ο άλλος υπεύθυνος πωλήσεων.
Μάλιστα το δημοσίευμα αναφέρει και αριθμό καταγγελίας.

Το HealthReport.gr επικοινώνησε με τη Novartis Hellas η οποία επισημαίνει ότι μέχρι στιγμής δεν έχει γνωστοποιηθεί καμία σχετική πληροφορία, παρότι διερευνήθηκε το ζήτημα, ενώ βεβαιώνει πως αν υπάρξει επίσημη καταγγελία, η εταιρεία θα συνεργαστεί πλήρως με όλες τις αρχές.

Σημειώνεται χαρακτηριστικά από τη Novartis Hellas: «Έχουμε λάβει γνώση του δημοσιεύματος και βρισκόμαστε σε αναζήτηση περαιτέρω στοιχείων. Δεν σχολιάζουμε μη εμπεριστατωμένες πληροφορίες».

Από την εταιρεία σχολιάζεται επίσης πως ο αριθμός καταγγελίας που φέρεται να συνοδεύει το έγγραφο των δύο πρώην υπαλλήλων, είναι απλώς ένα αυτοματοποιημένο μήνυμα αναφοράς και δε συνιστά καταγγελία, καθώς αντίστοιχος αριθμός προκύπτει αυτοματοποιημένα όταν γίνεται καταχώρηση ενός εγγράφου.

Πάντως η όλη υπόθεση έχει προκαλέσει αναστάτωση στην φαρμακευτική αγορά, δεδομένου ότι έρχονται και σκληρά μέτρα για τον περιορισμό της φαρμακευτικής δαπάνης.
Δεν είναι λίγοι εκείνοι που εκτιμούν στο HealthReport.gr πως η είδηση δε βγήκε τυχαία αυτήν την περίοδο, ενώ τη συσχετίζουν με πολιτικές προεκτάσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μία συνταγή για πολλά φάρμακα! Τι αλλάζει στη συνταγογράφηση

Ανακοινώνονται οι υποχρεωτικές εκπτώσεις στα φάρμακα! Πως θα διαμορφωθούν τα νέα rebate

Άγριες ζυμώσεις για τα νέα μέτρα στα φάρμακα! Όλο το παρασκήνιο

Μειώνονται οι τιμές των φαρμάκων με «κόφτη»! Όλη η υπουργική απόφαση

Βρέθηκε λύση για τα νέα φάρμακα! Πως θα εισάγονται! Όλα τα νέα μέτρα του υπ.Υγείας

Σχετικά Άρθρα

Back to top button