ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείαςΦάρμακα

Αναστέλλεται η έκδοση του νέου Δελτίου Τιμών Φαρμάκων! Τι ανακοίνωσε το υπ.Υγείας

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Την τελευταία στιγμή κι ενώ η αγορά το ανέμενε εδώ και καιρό, το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε τα μεσάνυχτα ότι αναστέλλεται η ανατιμολόγηση των φαρμάκων λόγω τεχνικών προβλημάτων.

Ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός είχε διοργανώσει μάλιστα και συνέντευξη τύπου προκειμένου να παρουσιάσει το νέο Δελτίο Τιμών Φαρμάκων, το οποίο να σημειωθεί ότι ετοιμάζεται εδώ και μήνες, αλλά όλως τυχαίως ήταν έτοιμο 10μέρες πριν τις εκλογές. (Δείτε ΕΔΩ τι διέρρε το υπουργείο Υγείας: “Νέο Δελτίο Τιμών Φαρμάκων εντός της εβδομάδας! Όλες οι πληροφορίες”)

Όμως όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας μέσα στη νύχτα: «Μετά τη διαπίστωση προβλημάτων τεχνικού χαρακτήρα στη τελική φάση της διαμόρφωσης του νέου Δελτίου Τιμών φαρμάκων που επρόκειτο να αναρτήσει αύριο (σ.σ.: σήμερα) ο ΕΟΦ για δημόσια διαβούλευση, το υπουργείο Υγείας με εισήγηση του ΕΟΦ αποφάσισε την αναστολή της διαδικασίας ανατιμολόγησης μέχρι τη διευθέτηση όλων των προβλημάτων που έχουν εντοπιστεί».

Αξιοσημείωτο είναι όπως αναφέρουν πληροφορίες του HealthReport.gr, ότι η ηγεσία του υπουργείου Υγείας είχε φόβους για τυχόν επιθέσεις από την αξιωματική αντιπολίτευση καθώς το νέο Δελτίο Τιμών Φαρμάκων θα περιελάμβανε για πρώτη φορά και αυξήσεις. Μάλιστα οι ίδιες πηγές του HealthReport.gr τονίζουν ότι η ΝΔ προετοιμαζόταν εδώ και καιρό για την επίθεσή της.

Πάντως το υπουργείο Υγείας γνωστοποίησε τα νέα φάρμακα που θα μπουν στη «θετική λίστα» και θα αποζημιώνονται από τον ΕΟΠΥΥ. Διαβάστε ΕΔΩ όλο το ρεπορτάζ του HealthReport.gr: «Νέα φάρμακα θα αποζημιώνονται από τον ΕΟΠΥΥ! Όλος ο κατάλογος»

Τα νέα φάρμακα που θα αποζημιώνονται από τον ΕΟΠΥΥ είναι κυρίως γενόσημα (ελάχιστα νέα φάρμακα), εξαιτίας του φόβου για αύξηση της φαρμακευτικής δαπάνης. Άλλωστε νέα καινοτόμα φάρμακα δεν έχουν δοθεί στους Έλληνες ασθενείς εδώ και περίπου 1,5 χρόνο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έλληνες Φαρμακοβιομήχανοι: Εκπέμπουν SOS για την υπερφορολόγηση του κλάδου

Πως εκτοξεύθηκαν οι τιμές στα Μη Συνταγογραφούμενα Φάρμακα με τις προτάσεις του ΟΟΣΑ! Αποκαλυπτική έρευνα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button