Πολιτική Υγείας

Ανασχηματίζεται ή όχι ο Άδωνις; Όλες οι τελευταίες πληροφορίες

Φουντώνουν τα σενάρια τα τελευταία 24ωρα για το τι θα γίνει με τα πρόσωπα της κυβέρνησης. Θέμα βασικής συζήτησης σε όλα τα πολιτικά «πηγαδάκια» είναι τι θα γίνει με τους προβεβλημένους και ιδιαίτερα με όσους τράβηξαν ….μπροστά για το κόμμα της ΝΔ. Ενδεικτική η περίπτωση του Άδωνι Γεωργιάδη που όλο το προηγούμενο διάστημα πριν τις Ευρωεκλογές και τις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, έβαζε τα …στήθη του μπροστά για τη μνημονιακή κυβέρνηση.

Τόσο ο ίδιος όσο και οι στενοί του συνεργάτες ευελπιστούν η στάση αυτή να εκτιμηθεί από τον Αντώνη Σαμαρά και ο Άδωνις Γεωργιάδης να μη μείνει εκτός κυβερνητικού σχήματος. Ωστόσο οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ.Γεωργιάδης θα απομακρυνθεί τελικά από το υπουργείο Υγείας ενώ είναι αμφίβολο ότι θα γίνει ένοικος κάποιου άλλου πόστου.

Πηγές του Healthreport.gr
ανέφεραν πάντως πως είναι ανοικτό το ενδεχόμενο να ξαναβρεθεί στα παλιά του λημέρια στο υπουργείο ναυτιλίας
χωρίς ωστόσο και αυτό να είναι βέβαιον.

Όσο κι αν ο ίδιος επιδιώκει να δείχνει ψύχραιμος για τις όποιες εξελίξεις, ενίοτε και αδιάφορος, η …καρδιά του το ξέρει, όπως λένε άνθρωποι που κινούνται στο περιβάλλον του.
Οι τελευταίες εξελίξεις πάντως αναφέρουν πως ο Άδωνις Γεωργιάδης συνομίλησε για το θέμα με τον ίδιο τον πρωθυπουργό ο οποίος τον διαβεβαίωσε ότι θα παραμείνει εντός κυβέρνησης. Βέβαια όλα αλλάζουν από ώρα σε ώρα.

Τελευταίες πληροφορίες σημειώνουν ότι αντικαταστάτης του Άδωνι Γεωργιάδη μπορεί να είναι και ο …ένοικος του υπουργείου Οικονομικών Χρήστος Σταικούρας.
Κάτι που ο ίδιος ούτε διαψεύδει ούτε επιβεβαιώνει.

Αλλά επειδή ουδείς μπορεί να γνωρίζει μέχρι το τέλος με βεβαιότητα τι θα συμβεί, καθώς πάντα υπάρχουν και οι γνωστές καραμπόλες, ο υπουργός Υγείας τις τελευταίες ημέρες φροντίζει με κάθε τρόπο να δείξει…έργο.

Είναι ενδεικτικό ότι όλως …τυχαίως πριν λίγα 24ωρα αποκαλύφθηκε το μεγάλο θέμα με τους ¨μαϊμού¨ γιατρούς στο ΕΣΥ ενώ κατατέθηκε και νομοσχέδιο ΄΄σκούπα΄΄.
Αντίστοιχα δεν είναι επίσης τυχαίο ότι λίγες ημέρες πριν τον ανασχηματισμό πραγματοποιεί συναντήσεις με τους εκπροσώπους των φαρμακευτικών εταιρειών (ΣΦΕΕ και ΠΕΦ) προκειμένου να επιβάλει νέα χαράτσια στον κλάδο. Όπως μείωση τιμών, επιπλέον εκπτώσεις κ.λ.π.

Μέχρι πάντως να ανακοινωθεί ο ανασχηματισμός τόσο ο Άδωνις Γεωργιάδης όσο και οι υφυπουργοί του Αντώνης Μπέζας και Ζέττα Μακρή θα κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα. Βέβαια όλα δείχνουν ότι η κυρία της παρέας Ζέττα Μακρή βρέξει χιονίσει θα παραμείνει στην κυβέρνηση, κάτι όμως που δεν ακούγεται για τον άλλο υφυπουργό Αντώνη Μπέζα.

Ίδωμεν…

Σχετικά Άρθρα

Back to top button