Ειδήσεις ΥγείαςΣέξ

Ανατρεπτική έρευνα: Πόσο σεξ θέλουν οι γυναίκες ανάλογα με την ηλικία τους;

Μπορεί μέχρι πρότινος να επικρατούσε ο αστικός μύθος ότι οι γυναίκες δεν θέλουν τόσο συχνά σεξ αλλά οι επιστήμονες κατέρριψαν την άποψη αυτή.

Έρευνα που διεξήχθη από μια ηλεκτρονική εφαρμογή για τη γονιμότητα έδειξε ότι το 53,2% των γυναικών δεν κάνει σεξ τόσο συχνά όσο θα ήθελε. Σχεδόν το 75% απάντησε ότι θα ήθελαν να κάνει σεξ περισσότερο από 3 φορές την εβδομάδα και το 13% ότι θέλει σεξ περισσότερο και από 6 φορές την εβδομάδα.

Περίπου το 72% των γυναικών ανέφερε επίτευξη του οργασμού τουλάχιστον μία φορά κατά τη διάρκεια κάθε σεξουαλικής πράξης, και το 10,2% του συνόλου των γυναικών δήλωσε ότι φτάνει σε οργασμό πολλές φορές.

Τα ευρήματα αυτά είναι πολύ διαφορετικά από αντίστοιχη μελέτη του 1994, όπου είχε διαπιστωθεί ότι το 75% των ανδρών και το 29% των γυναικών έχουν πάντα οργασμούς με τον/την σύντροφό τους.

Το άγχος θεωρήθηκε ο κύριος ένοχος της χαμηλής γυναικείας λίμπιντο, ενώ το 53% των γυναικών συμφώνησε ότι το συναισθηματικό δέσιμο ήταν η πιο σημαντική πτυχή του καλού και ικανοποιητικού σεξ, με τα προκαταρκτικά και την γενικότερη επικοινωνία να ακολουθούν.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button