ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Ανατριχιαστική φωτό από το νοσοκομείο Κιλκίς! Αλωνίζουν τα ποντίκια

Όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι στα Δημόσια Νοσοκομείατρωκτικά αλωνίζουν τους χώρους του νοσοκομείου εξαιτίας της έλλειψης καθαριότητας στο χώρο του νοσοκομείου“.

Το θέαμα δεν είναι μόνο αποκρουστικό αλλά προκαλεί και έντονη ανησυχία για την υγεία και των ασθενών αλλά και των επισκεπτών καθώς τα τρωκτικά άφησαν τα ίχνη τους σε διάφορους χώρους του νοσοκομείου.

Είναι ή όχι φορείς μετάδοσης μικροβίων τα ποντίκια, όταν χορεύουν στα εργαστήρια και τους θαλάμους ασθενών;”αναρωτιούνται οι εργαζόμενοι;

 

 

 

 

 

 

Τι λέει το πόρισμα

Αμέσως στο νοσοκομείο επόπτες δημόσιας υγείας πραγματοποίησαν αυτοψία στους χώρους του νοσοκομείου όπου διαπίστωσαν, ότι δεν λαμβάνονται τα απαραίτητα μέτρα, για να μην είναι το νοσοκομείο “πόλος έλξης” των τρωκτικών.

Όπως αναφέρουν στο πόρισμά τους”στον χώρο κλινικής του νοσοκομείου υπήρχαν σημεία εισόδου τρωκτικών, όπως ανοικτή πόρτα εισόδου, παράθυρα και μπαλκονόπορτες στους θαλάμους των ασθενών χωρίς σήτες.

Στην αποθήκη υγειονομικού υλικού εντοπίστηκε τρωκτικό, ενώ στον χώρο αυτό δεν είχαν ληφθεί μέτρα πρόληψης, όπως κάλυψη των κενών και των κάδων απορριμμάτων.

Οι αγωγοί αποχέτευσης, δεν ήταν στεγανά καλυμμένοι ή βρέθηκαν γεμάτοι και ανοικτοί.

Υπήρχε, δε, έντονη βλάστηση και ξερά κλαδιά σε διάφορα σημεία, τα οποία είναι πόλος έλξης τρωκτικών.

Περιμετρικά της συγκεκριμένης κλινικής, εντοπίστηκαν δολωματικοί σταθμοί τρωκτικών, καθώς το νοσοκομείο έχει σύμβαση με ιδιωτική εταιρεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Απίστευτο: Ψύλλοι στο νοσοκομείο Κιλκίς! Στο πόδι οι εργαζόμενοι

Σχετικά Άρθρα

Back to top button