ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Ανατροπή στους φαρμακοποιούς: Γιατί δεν εξελέγη ο Κ.Λουράντος; Όλο το παρασκήνιο

Η ανατροπή σχετίζεται με τη μη εκλογή στο ΔΣ του Κώστα Λουράντου Προέδρου μέχρι πρότινος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου αλλά και του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής.

Πρόκειται για έναν από τους πιο ισχυρούς συνδικαλιστές στο χώρο του φαρμάκου και όχι μόνο, καθώς ο Κ.Λουράντος είναι επικεφαλής του κλάδου για πάνω από 20 χρόνια με αρκετές επιτυχίες στο ενεργητικό του.

Είναι ενδεικτικό ότι σε σύγκριση με άλλες επαγγελματικές ομάδες οι φαρμακοποιοί πληρώνονται πρώτοι από όλους από τον ΕΟΠΥΥ, γεγονός που πιστώνεται στον Κ.Λουράντο.

Η ανατροπή

Ωστόσο το βράδυ του περασμένου Σαββάτου ήρθε η ανατροπή. Κατά τις εκλογές για την ανάδειξη νέου ΔΣ στον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο μέσω εκλεκτόρων από τους τοπικούς Φαρμακευτικούς Συλλόγους, η παράταξη του Κώστα Λουράντου κατέγραψε σημαντικές απώλειες με τον ίδιο να έχει μείνει εκτός.

Ο Κώστας Λουράντος

Όσοι γνωρίζουν καλά τα πράγματα στον συγκεκριμένο κλάδο έλεγαν στο HealthReport.gr ότι ο μέχρι πρόσφατα πανίσχυρος Κ.Λουράντος πλήρωσε ουσιαστικά την τελευταία κρίση με τον ΕΟΠΥΥ, η Διοίκηση του οποίου ούτε λίγο ούτε πολύ ανακοίνωσε στους φαρμακοποιούς ότι θα κούρευε τα αναλώσιμα που πούλησαν ήδη από τον περασμένο Ιανουάριο, ενώ οι πληρωμές θα έρχονταν με καθυστέρηση.

Διαβάστε ΕΔΩ χαρακτηριστικά τι έγινε με τα αναλώσιμα και τις πληρωμές: “Ο ΕΟΠΠΥ πληρώνει! Δείτε πότε θα δούν το χρώμα του χρήματος οι φαρμακοποιοί”

Δεν είναι τυχαίο ότι τη συμφωνία μεταξύ φαρμακοποιών και ΕΟΠΥΥ είχε υπογράψει τον Ιανουάριο μετά από σκληρά παζάρια ο Κώστας Λουράντος.

Βέβαια πηγές του HealthReport.gr έλεγαν ότι πίσω από αυτήν την διαδικασία υπάρχει πολύ παρασκήνιο.

Μ αυτά και μ αυτά πρώτος σε ψήφους βγήκε ο μέχρι πρότινος (4 μήνες) εκπρόσωπος των φαρμακοποιών στον ΕΟΠΥΥ Απόστολος Βαλτά. Πρόκειται για τον επικεφαλής  της παράταξης  «ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΤΟΥ ΑΥΡΙΟ», που στις προηγούμενες εκλογές είχε κατέβει με την επίσημη υποστήριξη της ΝΔ, και εξελέγη πρώτος στις εκλογές του περασμένου Σαββάτου.

Πάντως αν και η Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ μόλις πριν λίγα 24ωρα ανακοίνωσε ότι θα αρχίσουν σιγά σιγά οι πληρωμές των φαρμακοποιών, η δυσαρέσκεια του κλάδου δεν ανετράπη.

Κατά τα άλλα φαίνεται πως ο Κώστας Λουράντος πλήρωσε και τη στήριξή του στο ΣΥΡΙΖΑ που είχε κάνει με …περισσή αυτοπεποίθηση στις τελευταίες εκλογές.
Όμως η ασυνέπεια της κυβέρνησης σε διάφορα ζητήματα υγείας, φαίνεται πως αποτυπώθηκε στο πρόσωπο του μέχρι πρότινος ισχυρού άνδρα του κλάδου.

Αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι ο πρώην υπουργός Υγείας και νυν αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης, με ανάρτησή του στο Facebook αναφέρεται λεπτομερώς στα αποτελέσματα των εκλογών και στον Κώστα Λουράντο.

Οι δύο άνδρες είχαν ιδιαίτερα κακές σχέσεις όταν ο κ.Γεωργιάδης ήταν υπουργός Υγείας, με τον Κ.Λουράντο να εναντιώνεται τότε επισήμως κατά της ΝΔ.

Διαβάστε παρακάτω τι έγραψε ο Άδωνις Γεωργιάδης:

«Πολλοί μου ζητούν να σχολιάσω τα αποτελέσματα των Εκλογών στον ΠΦΣ κυρίως λόγω της μή εκλογής του έως χθες Προέδρου του κ. Λουράντου. Με τον κ. Λουράντο είχα μια σφοδρή σύγκρουση την εποχή της θητείας μου στο Υπουργείο Υγείας.

Η σύγκρουση κορυφώθηκε στις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015 όταν ο κ. Λουράντος αποφάσισε να μετατρέψει τα Φαρμακεία σε Εκλογικά Κέντρα του Σύριζα και να τυπώσει αφίσες ζητώντας να καταψηφιστούμε ειδικά ο Κωστής Χατζηδάκης και εγώ.

Λοιπόν εγώ αγαπητοί ποτέ δεν κτυπώ ανθρώπους όταν είναι πεσμένοι ούτε μου αρέσει η χαιρεκακία. Αντιλαμβάνομαι ότι ο κ. Λουράντος έχει γράψει ούτως ή άλλως την δική του ιστορία στον χώρο του, ιστορία που δεν σβήνει από την χθεσινή ήττα. Κυρίως με ενδιαφέρει να διδαχθούν οι υπόλοιποι από αυτό που του συνέβη. Ο κ. Λουράντος αποφάσισε αν και Νεοδημοκράτης να ταυτιστεί πλήρως με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ξεκίνησε η ταύτιση του επι εκλογών για την Περιφέρεια Αττικής όπου και υποστήριξε μετά πάθους δημοσίως την κα Δούρου, παντελώς ανύπαρκτη έκτοτε και τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές, πιστεύω ακράδαντα ότι το έκανε νομίζοντας ότι έτσι εξυπηρετούσε καλύτερα τα συμφέροντα των συναδέλφων του.

Η σύγκρουση μας έγινε διότι εμένα δεν μου αρέσει να κοροϊδεύω τους ανθρώπους και είπα από την αρχή Τί μπορούσα να κάνω και Τί όχι. Ο ΣΥΡΙΖΑ υπεσχέθη τα πάντα, δεν τήρησε τιποτε και το κόστος το πλήρωσε ο κ. Λουράντος ο οποίος είχε πλέον ταυτιστεί μαζί του.

Μάθημα για όλους, μην ταυτίζεσαι με ψεύτες και κυρίως να εκτιμάς όσους σου λένε την αλήθεια έστω και δυσάρεστη.

Πάντως κακίες δεν κρατώ, δεν πανηγυρίζω για το χθεσινό αποτέλεσμα διότι δεν χαίρομαι με την ήττα κανενός (πλην του Τσίπρα όταν έρθει) και παρά τις συγκρούσεις μας υπήρξε πάντα ένας ενδιαφέρον αντίπαλος. Ξέφυγε μέρικες φορές αλλά εγώ έχω ξεφύγει περισσότερες. Τώρα προέχει η εκλογή Νεοδημοκράτη Προέδρου παρά την διάσπαση».

Να σημειωθεί ότι τις επόμενες ημέρες θα αναδειχθεί το νέο προεδρείο του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου με διαδικασίες εκλογής στα νέα μέλη του ΔΣ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΟΠΥΥ: Αλλάζουν οι επισκέψεις των ασθενών στους γιατρούς! Πως θα εξετάζονται οι ασφαλισμένοι

Μπαίνουν και ιδιώτες στο ΙΦΕΤ για τη διακίνηση φαρμάκων; Έξαλλοι οι εργαζόμενοι

Ψάχνουν κι άλλη «ύποπτη» φαρμακευτική για δωράκια σε γιατρούς! Τι θα παρουσιασθεί στην εξεταστική

Σχετικά Άρθρα

Back to top button