ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Ανατροπή στο ΚΕΕΛΠΝΟ: Άκυρες οι αναγκαστικές παραιτήσεις Γιαννόπουλου και 2 μελών του ΔΣ με απόφαση του ΣτΕ!

Η υπόθεση είχε ανάψει φωτιές στο σύστημα Υγείας καθώς η ηγεσία του υπουργείου Υγείας υποχρέωσε ουσιαστικά σε παραίτηση τον τέως πρόεδρο Αθανάσιο Γιαννόπουλο αλλά και τα μέλη του τότε ΔΣ, εξαιτίας της υπόθεσης με τις προσλήψεις για τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.
Διαβάστε ΕΔΩ πως απομακρύνθηκε ο Αθανάσιος Γιαννόπουλος: «Παύθηκε ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ Αθ.Γιαννόπουλος! Ορίσθηκε ήδη αντικαταστάτης»

Η απόφαση του ΣτΕ στο οποία είχαν προσφύγει τα πρώην μέλη του ΚΕΕΛΠΝΟ έρχεται να φέρει τα πάνω κάτω.
Ειδικότερα το ΣτΕ με σειρά αποφάσεών του έκρινε ότι είναι αντισυνταγματικές οι αναγκαστικές παραιτήσεις, των τριών τέως μελών του Δ.Σ.του ΚΕΕΛΠΝΟ, του πρώην πρόεδρου του ΚΕΕΛΠΝΟ, Αθανάσιου Γιαννόπουλου, του τ. αντιπρόεδρου, Ιωάννη Γιαννάκη και του τ. μέλους του, Δημητρίου Μπίτα. Απομακρύνσεις που είχαν γίνει από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη με τη σύμφωνη γνώμη του Μαξίμου όπως ανέφεραν πηγές του HealthReport.gr.

Ο Θανάσης Γιαννόπουλος
Ο Θανάσης Γιαννόπουλος

Το δικαστήριο έκανε δεκτές τις προσφυγές των τριών μελών του ΚΕΕΛΠΝΟ καθώς προσκρούουν στις διατάξεις του άρθρου 20 του Συντάγματος και στο άρθρο 6 του Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας, που προβλέπουν ότι πριν την επιβολή διοικητικής ποινής, πρέπει να κληθεί να εκθέσει τις απόψεις του ο ελεγχόμενος.

Με βάση την απόφαση του ΣτΕ δεν προέκυψε ότι τα τρία μέλη δεν εκλήθησαν από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας να εκθέσουν τις απόψεις τους για το θέμα καθώς τους αποδόθηκε πλημμελή εκτέλεση των καθηκόντων τους.

Βέβαια πριν από την απομάκρυνση των μελών του ΚΕΕΛΠΝΟ είχε προηγηθεί άγριο παρασκήνιο. Δείτε ΕΔΩ τι είχε συμβεί: “ΚΕΕΛΠΝΟ: Άγριο παρασκήνιο και πιέσεις για τις παραιτήσεις των μελών του Δ.Σ.! Όλες οι τελευταίες πληροφορίες”

Βέβαια από τότε έχει κυλήσει …πολύ νερό στο αυλάκι καθώς κάθε τόσο αποκαλύπτονται οι επικοινωνιακές δράσεις του ΚΕΕΛΠΝΟ που σχετίζονται με τη διανομή διαφημιστικών πακέτων εκατ.ευρώ.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας ετησίως κόπηκαν από το ΚΕΕΛΠΝΟ 5,8 εκατ. ευρώ από διαφημίσεις που μοίραζε το ΚΕΕΛΠΝΟ σε διάφορα ΜΜΕ.

Μετά την απόφαση του ΣτΕ παραμένει άγνωστο πως θα αντιδράσει η ηγεσία του υπουργείου Υγείας δεδομένου ότι εδώ και μήνες έχει αναλάβει νέος πρόεδρος στο ΚΕΕΛΠΝΟ. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νέο πόρισμα καταπέλτης για σκάνδαλα στο ΚΕΕΛΠΝΟ! Ποιους «καίει»

Έρχονται αλλαγές στη λειτουργία του ΚΕΕΛΠΝΟ! Όλες οι τελευταίες πληροφορίες

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button