ΆρθραΡεπορτάζ υγείας

Δείτε στο HealthReport.gr τι δήλωσε για τις εφημερίες ο Αν.Ξανθός!(video)

Οι γιατροί κατά τη διάρκεια της κινητοποίησής τους το μεσημέρι της Παρασκευής μπήκαν στο υπουργείο  προκειμένου να θέσουν τα αιτήματά τους στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Τελικώς ο αναπληρωτής υπουργός Ανδρέας Ξανθός κάλεσε στο αμφιθέατρο τους εκπροσώπους του κλάδου όπου και τους μίλησε.

Δείτε το video που εξασφάλισε το HealthReport.gr με τις δηλώσεις του Ανδρέα Ξανθού

Από την πλευρά τους πάντως οι γιατροί υποστηρίζουν ότι από τις συναντήσεις που είχαν τόσο με τον αν.υπουργό Οικονομικών Δημήτρη Μάρδα, όσο και με τον αν.υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό, δεν υπήρξε δέσμευση για την αποπληρωμή των εφημεριών του 1ου τριμήνου στις 27/5. Ειπώθηκε πως θα γίνει “προσπάθεια” για αποζημίωση “μέρους ή όλου του τριμήνου” και αυτό από τις 27 Μαϊου και μετά..

Σε έκτακτη συνεδρίαση αμέσως μετά τη συνάντηση  με τον κ.Ξανθό το Συντονιστικό των Συλόγων Ειδικευομένων και Ειδικευόμενων Ιατρών Αθήνας καλεί -μεταξύ άλλων- τους ειδικευόμενους σε αγωνιστική εγρήγορση. Να σημειωθεί ότι ήδη έχουν προγραμματιστεί  συνελεύσεις στα νοσοκομεία, αρχής γενομένης από τη Δευτέρα 11 Μαϊου προκειμένου οι γιατροί  να εκτιμήσουν τα νέα δεδομένα και να αποφασίσουν την περαιτέρω στάση τους δεδομένου ότι σε πολλές κλινικές του ΕΣΥ, οι ειδικεύομενοι βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας.

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΠΕΔΥ: Η πρώτη ρωγμή στο υπ.Υγείας! Οι διαφωνίες και οι κόντρες για τους γιατρούς του πρώην ΙΚΑ

Πληρώνονται οι εφημερίες των γιατρών του 2015! Όλες οι πληροφορίες

Σε οικονομική ασφυξία έχουν οδηγηθεί τα νοσοκομεία! Τεράστια προβλήματα, από την έλλειψη ρευστού

Σε ένα μήνα ο νέος πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ! Το μεγάλο «κόλπο» της προκήρυξης. Όλο το παρασκήνιο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button