Ειδήσεις ΥγείαςΣέξ

Ανδρική αντισύλληψη: Αλήθειες που πρέπει να γνωρίζουν οι άνδρες

Τα τελευταία χρόνια οι επιστήμονες  ρίχνουν το «βάρος» της αντισύλληψης στο ανδρικό φύλο, μέσω της παρασκευής ανδρικών αντισυλληπτικών ή της κατασκευής νέων προφυλακτικών. Ήδη ένα νέο πειραματικό μη ορμονικό ανδρικό αντισυλληπτικό, το Vasalgel, δοκιμάσθηκε με επιτυχία 100% σε πειραματόζωα.

Τα τεστ σε άνδρες αναμένεται να ξεκινήσουν σε λίγα χρόνια, εφόσον εξασφαλισθεί νέα χρηματοδότηση, καθώς οι φαρμακευτικές εταιρείες δεν φαίνεται να δείχνουν ενδιαφέρον.

Αν όλα πάνε καλά, θα ζητηθεί η άδεια των εποπτικών αρχών για την κυκλοφορία του στην αγορά. Θα πρόκειται για το πρώτο νέο είδος ανδρικού αντισυλληπτικού μετά από δεκαετίες, που θα έλθει να προστεθεί στα προφυλακτικά και στη χειρουργική βαζεκτομή (απολίνωση των σπερματικών πόρων), τις δύο μόνες διαθέσιμες επιλογές για έναν άνδρα σήμερα.

Ένα ακόμη

Ένα παρόμοιο μακράς δράσης ανδρικό αντισυλληπτικό, το RISUG, δοκιμάζεται ήδη σε άνδρες στην Ινδία. Αντίθετα όμως με το RISUG, το Vasalgel δεν καθιστά ανενεργά τα σπερματοζωάρια, απλώς τα μπλοκάρει, αφήνοντας παράλληλα να τρέξει το υπόλοιπο σπερματικό υγρό.

Να σημειωθεί εδώ ότι τα αντισυλληπτικά αντίθετα με τα προφυλακτικά, δεν προστατεύουν πάντως από σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα. Από την άλλη, παραμένει ασαφές πόσοι άνδρες θα ήθελαν να δοκιμάσουν τη λύση ενός τέτοιου αντισυλληπτικού.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button