ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Ανείπωτη τραγωδία: Μακραίνει ο θλιβερός κατάλογος των νεκρών από τις πυρκαγιές

Μεγαλώνει ο τραγικός κατάλογος των θυμάτων της πύρινης λαίλαπας καθώς η εκπρόσωπος του Πυροσβεστικού Σώματος Σταυρούλα Μαλλίρη ανακοίνωσε ότι ο έως τώρα απολογισμός είναι 76 νεκροί. Παράλληλα, 164 ενήλικες τραυματίσθηκαν και αναζήτησαν βοήθεια στα νοσοκομεία. Από αυτούς 71 παραμένουν στα νοσοκομεία 71. Από τη φονική πυρκαγιά τραυματίσθηκαν επίσης 23 παιδιά, εκ των οποίων τα 12 πήραν εξιτήριο από το νοσοκομείο Παίδων.

Όπως επεσήμανε η εκπρόσωπος, οι έρευνες για τον εντοπισμό των αγνοουμένων βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη από ομάδες πεζών περιπολιών, αποτελούμενων από 130 άτομα των Ενόπλων Δυνάμεων και του Πυροσβεστικού Σώματος στις περιοχές, Νέου Βουτζά, στο Μάτι και τη Ραφήνα.

Τραυματίες

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπ. Υγείας η κατάσταση νοσηλευομένων έχει ως εξής:

• Γ.Ν.Α. «Ο Ευαγγελισμός»: 17 νοσηλευόμενοι και 6 διασωληνωμένοι ασθενείς,
• Γ.Ν.Α. «Κ.Α.Τ.»: 3 νοσηλευόμενοι και 4 διασωληνωμένοι ασθενείς,
• Γ.Ν.Α. «Σισμανόγλειο»: 26 νοσηλευόμενοι,
• Γ.Ν. Ελευσίνας «Θριάσιο»: 9 νοσηλευόμενοι,
• Π.Γ.Ν.Α. «Αττικόν»: 6 νοσηλευόμενοι και
• Γ.Ν.Παίδων Α. «Η Αγ. Σοφία»: 23 νοσηλευόμενοι (παιδιά) . Νωρίς το απόγευμα έλαβαν εξιτήριο τα 11.

Σκηνές αρχαίας τραγωδίας

Σκηνές αρχαίας τραγωδίας διαδραματίζονται στο νεκροτομείο στο Γουδί όπου έχουν διακομιστεί τα πτώματα των νεκρών, προκειμένου να γίνει ταυτοποίησή τους.

Οι αρμόδιοι της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών καλούνται να διαχειριστούν την κατάσταση, με τους συγγενείς να φτάνουν είτε να αναγνωρίζουν, είτε να είναι αναγκαίο να δώσουν δείγμα DNA και να γίνει η ταυτοποίηση, με τους 76 νεκρούς που έχουν μεταφερθεί εκεί από το Μάτι και τη Ραφήνα.

Για την ολοκλήρωση της διαδικασίας το υπουργείο Δικαιοσύνης ανακοίνωσε πως “συναισθανόμενο την ανάγκη για συμβολή στην αντιμετώπιση του πόνου που προκάλεσε η εθνική τραγωδία ενεργοποίησε το σύνολο των δυνάμεών του για την ταχεία και αξιόπιστη διεκπεραίωση του ιατροδικαστικού έργου.

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button